Тринкијери: Звезда је апсолутни фаворит!

Тренер Партизана каже да не размишља даље од четвртфиналне утакмице против Новог Пазара.

Кошарка 14.02.2019 | 11:30
Тринкијери: Звезда је апсолутни фаворит!
Екипа Партизана, која ће од четвртка у Нишу бранити трофеј Купа Србије, назван по легендарном Радивоју Кораћу, није фаворит да понови прошлогодишњи успех, тврди њен тренер Андреа Тринкијери.

"Ако гледамо генерално, Црвена звезда је апсолутни фаворит. Доминирају у АБА лиги, довели су велика појачања", навео је италијански стручњак, а преноси званични сајт црно-белих.

Што се тиче Партизана, који је на југ земље отпутовао са много самопоуздања, након добијеног дербија против Будућности, Тринкијери каже да је у фокусу само четвртфинале против Новог Пазара, заказано за четвртак од 19.30 часова.

"Гледамо прву утакмицу и ништа више. Ја мислим о Новом Пазару, против кога неће бити лако, јер немамо толико искуства у игрању елиминационих мечева. Али, мало по мало, можда смо схватили како треба да играмо неке утакмице и полако идемо даље".

Из речи Тринкијерија провејава задовољство напретком који је екипа показала, међутим, сви су свесни да још има ствари које могу и морају да буду боље.

Алекс Ренфро указао је на проблем изгубљених лопти, који има директне везе и са њим.

"И против Будућности смо имали много изгубљених лопти, на челу са мојих шест, али то је нешто што може да се исправи. Добро је што смо уз толико грешака успели да победимо јаког противника, јер то значи да смо играли јаку одбрану".

Искусни амерички плејмејкер свестан је могућности великог финала против Црвене звезде, али...

"Ако одрадимо свој део посла, биће онако како сви очекују, али морамо прво да видимо како да одиграмо четвртфинале најбоље што можемо. Када добијемо ту утакмицу, окренућемо се следећој. Свестан сам ривалства са Звездом, традиције и историје, али још није тренутак да причамо о томе".

Према "костуру", црно-бели би у полуфиналу (субота) требало да се састану са бољим из мечаФМП - Свети Ђорђе, којим ће у четвртак од 17.00 бити отворен турнир у Нишу.

Преостали парови четвртфинала су Мега - Борац (петак, 17.00) и Црвена звезда - Динамик (петак, 19.30).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар