Trinkijeri: Zvezda je apsolutni favorit!

Trener Partizana kaže da ne razmišlja dalje od četvrtfinalne utakmice protiv Novog Pazara.

Košarka 14.02.2019 | 11:30
Trinkijeri: Zvezda je apsolutni favorit!
Ekipa Partizana, koja će od četvrtka u Nišu braniti trofej Kupa Srbije, nazvan po legendarnom Radivoju Koraću, nije favorit da ponovi prošlogodišnji uspeh, tvrdi njen trener Andrea Trinkijeri.

"Ako gledamo generalno, Crvena zvezda je apsolutni favorit. Dominiraju u ABA ligi, doveli su velika pojačanja", naveo je italijanski stručnjak, a prenosi zvanični sajt crno-belih.

Što se tiče Partizana, koji je na jug zemlje otputovao sa mnogo samopouzdanja, nakon dobijenog derbija protiv Budućnosti, Trinkijeri kaže da je u fokusu samo četvrtfinale protiv Novog Pazara, zakazano za četvrtak od 19.30 časova.

"Gledamo prvu utakmicu i ništa više. Ja mislim o Novom Pazaru, protiv koga neće biti lako, jer nemamo toliko iskustva u igranju eliminacionih mečeva. Ali, malo po malo, možda smo shvatili kako treba da igramo neke utakmice i polako idemo dalje".

Iz reči Trinkijerija provejava zadovoljstvo napretkom koji je ekipa pokazala, međutim, svi su svesni da još ima stvari koje mogu i moraju da budu bolje.

Aleks Renfro ukazao je na problem izgubljenih lopti, koji ima direktne veze i sa njim.

"I protiv Budućnosti smo imali mnogo izgubljenih lopti, na čelu sa mojih šest, ali to je nešto što može da se ispravi. Dobro je što smo uz toliko grešaka uspeli da pobedimo jakog protivnika, jer to znači da smo igrali jaku odbranu".

Iskusni američki plejmejker svestan je mogućnosti velikog finala protiv Crvene zvezde, ali...

"Ako odradimo svoj deo posla, biće onako kako svi očekuju, ali moramo prvo da vidimo kako da odigramo četvrtfinale najbolje što možemo. Kada dobijemo tu utakmicu, okrenućemo se sledećoj. Svestan sam rivalstva sa Zvezdom, tradicije i istorije, ali još nije trenutak da pričamo o tome".

Prema "kosturu", crno-beli bi u polufinalu (subota) trebalo da se sastanu sa boljim iz mečaFMP - Sveti Đorđe, kojim će u četvrtak od 17.00 biti otvoren turnir u Nišu.

Preostali parovi četvrtfinala su Mega - Borac (petak, 17.00) i Crvena zvezda - Dinamik (petak, 19.30).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar