Прије или касније запостављање душе дође на наплату

"Своју снагу препознаћеш по томе колико си у стању да издржиш самоћу”, каже Мика Антић. Али шта је са људима који немају снагу и тону у самоћу.

Здравље 15.12.2018 | 11:51
Прије или касније запостављање душе дође на наплату
Неуропсихијатар Милан Милић каже да му искуство показује да постоји тренд пораста усамљености који личи на епидемију. " Све више људи ми се обраћа због тог проблема. Они то доживљавају као стицај околности, а ја верујем да је усамљеност избор".

Лекар наглашава да је усамљеност незадовољена потреба за љубављу и да то прво треба спознати.

"Ми треба да дамо љубав да би је примили, а ако је не дајемо тиме правимо избор. Душевне потребе постоје и треба их испунити, као што морате да једете. У супротном ваша душа ће имати проблем. Као што део тела може да умре може и део душе. Од тога остају различите последице које воде до психичких проблема".

Милић сматра да пре или касније запостављање душе дође на наплату.

Претпразнични период у години је посебно осетљив за све људе, и усамљене и оне који се не осећају тако.

"Недовољно освешћујемо онај моменат који пазник може да донесе, а то је осећај да нам нешто фали у животу. Празници треба да нам донесу зрнце истине и да гледамо отворених очију шта нам живот представља и докле смо дошли. Развијамо се целог живота, па ако не препознамо недостатак нећемо ни кренути у промену".

Социјални психолог Весна Томић каче да усамљеност није дијагностификована као болест нигде у свету, нити да постоји студија која показује да је у порасту.

"Проблем са усамљеношћу је што особа има доживљај да је изолована од других људи и у колерацији је са депресијом".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонимно

23.12.2018 14:23

Због ради љубави,милости и доброте Божје. -------- Како мене,тебе,тако сваку особу и свако биће,кроз Христа,спасла је благодат Божја,веровањем Исусу Христу.Када молимо за друге особе,ни ми не остајемо без благослова Божјега. " Посланица Римљанима: 16:24 Благодат Господа нашег Исуса Христа са свима вама. Амин. " Због ради љубави,милости и доброте Божје,Оче Небески,Боже,Боже мој,на Јацу Барат и на њену породицу,нека је ослободјено потпуно оздрављење,сваки Господов благослов и све што им је потребно,Оче Небески,Боже,Боже мој,понизно те молим и захваљујем у име Христово.Амин. - Вас као особе свога стручног и цењеног заната,због ради љубави,милости и доброте Божје,благословио Господ Бог,здравље и свако добро,подарио вам Господ Бог у милосрдно и утешитељско име Христово.Амин. - " Посланица Јеврејима: 13:25 Благодат са свима вама. Амин. "

ОДГОВОРИТЕ