Липов чај снижава притисак и јача крвне судове

Цвет липе исцељује и јача зидове крвних судова, чак и када се ради о проширеним венама. Повољно утиче и на саму крв, спречавајући стварање угрушака. Делује и против стварања плака на крвним судовима.

Здравље 21.11.2018 | 12:09
Липов чај снижава притисак и јача крвне судове
БЛАГОТВОРНО делујући чај од липе увек треба имати у кућној апотеци, чак и сада када није њена сезона. Липа посебно делује на кардиоваскуларни систем. Нарочито добре резултате показала је у случају хипертензије, јер снижава крвни притисак, истичу британски истраживачи.

Цвет ове биљке исцељује и јача зидове крвних судова, чак и када се ради о проширеним венама. Повољно утиче и на саму крв, спречавајући стварање угрушака. Делује и против стварања плака на крвним судовима и смањује могућност зачепљавања срчаних артерија које срце снабдевају крвљу. На тај начин смањује и ризик од срчаног удара.

Међутим, особе које већ пију лекове против стварања тромба или за снижавање притиска, као и друге лекове за срце, треба да буду опрезне приликом конзумирања чаја од липе, јер он може додатно да појача њихово дејство. 

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар