Први Зеленгора МТБ маратон

Бициклистичко спортско друштво “Зеленгора” из Калиновика недавно је организовало први Зеленгора МТБ маратон. У маратону је учествовало 35 бициклиста из више градова Републике Српске, а вожене су стазе од 63 км и 105 км.

Путовања 05.09.2018 | 13:01
Први Зеленгора МТБ маратон
Први Зеленгора маратон је јединствена брдско-бициклистичка авантура. За 35 бициклиста из Републике Српске ово је био тест снаге, кондиције и издржљивости. Прије свега вожња крајолицима Зеленгоре је била истинско уживање. Зеленгора, с пуним правом носи то име – пространа, непрегледна, у загрљају шума и пашњака, окупана бројним глацијалним језерима.



Бициклисти су прешли оно најљепше – врхове Зеленгоре, њена језера, Борач валу, кањој ријеке Неретве.



Лакша категорија обухватила је вожњу од Калиновика до превоја Боровно брдо и назад. Дужина стазе износи 63 км у оба правца. Тежа категорија обишла је круг око планине Зеленгоре у дужини од 105 км.



Са 35 бициклиста Националним парком Сутјеска пројездили су и организатори, медицинари који су их пратили за сваки случај, те техничари који су ту да планинским двоточкашима ништа не зафали.



У једном дану истинска бициклистичка и планинска авантура.



Организатоти - Бициклистичко спортско друштво “Зеленгора” из Калиновика кажу да су постављени темељи који ће доприњети да ова манифестација постане познати и велики догађај у свијету брдског бициклизма, једнога дана вјероватно и права такмичарска трка.



(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Константин

05.09.2018 11:20

Е ово је права ствар.Свака част организаторима, дивно све изгледа, и предјели Зеленгоре и бициклисти, природа, а снимак је очаравајући.Предивна спортска вијест из Калиновика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасоје Ђого Београд

05.09.2018 16:47

Браво за омладину, а поготову за организаторе из Калиновика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санса

06.09.2018 12:47

Свака цаст организаторима, на једном оваквом фантастицном пројекту. Искрено се надам да це прерастин у традиционално окупљање бициклиста .

ОДГОВОРИТЕ