Попајево село на Малти

Мештани су у томе препознали будућу туристичку атракцију, па су додатно уредили село и претворили га у забавни парк. . .

Путовања 25.07.2018 | 07:38
Попајево село на Малти
Ћелави морнар с тетоважама сидра на подлактицама и лулом у устима је анимирани лик из стрипова и серијала цртаних филмова, познат захваљујући спанаћу. Односно, може се рећи да је спанаћ познат захваљујући њему. Славни Попај, чији је главни непријатељ Баџа, бори се за Оливину наклоност, а у потрази за додатном снагом посеже за спанаћем. Чим га поједе, мишићи на његовим рукама видљиво расту.

 Све за Попаја 

Осим цртаних филмова, сниман је и играни филм у којем је Попај био главни лик. Село у ком живи изграђено је на северозападу Малте и зове се Попеyе Виллаге или Сwеетхавен Виллаге. Временом је постало незаобилазна атракција за све узрасте. Изграђено је 1980. за само седам месеци, састоји се од 19 кућица за чију се изградњу дрво увозило чак из Холандија.

 Креативни мештани 

Након што су завршили посао, тј. снимили све што су наумили, филмска екипа напустила је село. Мештани су у томе препознали будућу туристичку атракцију, па су додатно средили село и претворили га у забавни парк. Тамо можете пронаћи музеје, играонице и окупати се на некој од плажа, а село има и своју веб-страницу. 

Од филмског сета до сета за венчање 

Будући младенци све су чешће у потрази за необичним местима за венчање, а Попајево село једна је од прилика које се нуде на Малти. Осим венчања, тамо можете организовати и остала славља, попут дечјих рођендана на којима деца могу научити нешто о снимању филма и глумити у сопственом филму, који на крају дана добијају као поклон.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар