Блиндирана Шкода за штићене личности

Шкода је на британском тржишту представила оклопљени Суперб караван по цени од 118. 688 фунти (око 136. 000 евра), колико отприлике кошта Порсцхе Панамера Турбо.

Занимљивости 30.05.2018 | 13:34
Блиндирана Шкода за штићене личности
Иако се чини да је ова сума превелика у односу на стандардни Суперб, блиндирана верзија је у ствари знатно јефтинија алтернатива слично опремљеним возилима немачких премијум произвођача која коштају од пола милиона евра, па навише. 

Мада се на први поглед овај Суперб Цомби визуелно не разликује од обичне верзије, возило својим путницима нуди заштиту од метака и експлозивних направа. 

Аутомобил има стакла отпорна на метке, док је каросерија изнутра ојачана челиком високе чврстоће и композитним материјалима.

Упркос заштитним додацима, у Шкоди кажу да овај Суперб има исту корисну запремину пртљажника као регуларан модел, чиме је задржао своју функционалност. 

Да би задовољио такозвани ПАС 300 ниво заштите, аутомобил је подвргнут независним тестовима на којима је био изложен паљби различитих оружја и типова муниције. Осим тога, тестиран је и на дејства експлозивним направама. 

Што се тиче стаклених површина, у Шкоди кажу да она нуде заштиту од метака са свих страна возила.

Аутомобил је погоњен 2.0 литарским ТДИ мотором са 190 кс, а блиндирани Суперб добио је унапређено ослањање и кочнице због повећане масе возила. 

Уграђене су и специјалне гуме које неће изгубити своју функцију ни када су погођене мецима, па ће возач и у том случају моћи да одвезе ауто из опасне зоне. 

Као и свака возила у којима се налазе штићене личности, тако и ова Шкода Суперб има сву неопходну аудио-визуелну сигнализацију. 



Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добра фора

30.05.2018 11:44

Ово блиндирано ауто је супер ствар за кримосе јер ово регуларно караван возило се везује за породичне људе средње класе са дјецом,па није упадљиво у граду као мерцедес блиндиране лимузине или блиндирани теренци.

ОДГОВОРИТЕ