9 необичних закона у свијету

Свима је врло добро познато да је свет једно необично место. Ипак, многи туристи највероватније још нису чули за ове необичне законе.

Путовања 26.03.2018 | 13:26
9 необичних закона у свијету
Забрањено тетовирање и селфији с Будом

Ово правило важи у Шри Ланки, па ако се затекнете тамо, избегавајте по сваку цену селфије, јер се добар туриста већ опекао и платио новчану казну. Исто важи за тетоваже са ликом Буде.

Забрањене електронске цигарете

Ако идете на Тајланд, заборавите на своју електронску цигарету. Уколико вас ухвате с њом, свакако ћете платити новчану казну, а ако се један од судија окоми на вас, могли бисте да завршите и иза решетака. Тајланђани су такође недавно забранили пушење на многим плажама.

Не облачите маскирну одећу

Многе карипске државе, попут Барбадоса, Свете Лусије и Светог Винсента забрањују облачење маскирне одеће. Њу не смеју да носе чак ни деца.

Не храните голубове у Венецији

Са стране, испред свог хотела или где већ, још и можете да се извучете са овом активношћу, али нека вам то не падне на памет на Тргу светог Марка. Тамо их већ има превише, па су градске власти строго забраниле њихово храњење, како их људи не би додатно привлачили.

Пазите на бензин у Немачкој

Кад се налазите на путевима Немачке, добро пазите да имате довољно горива. Наиме, законом је забрањено остати без горива, што и није најнеобичнија ствар, имајући на уму да на тај начин у опасност можете да доведете и себе и друге.

Без пљувања у Барселони

Некултурно понашање у виду пљувања по улици постоји скоро свуда на свету. Ипак, градске власти Барселоне одлучиле су да на такву врсту некултуре реагују, па су пљување прогласили непожељним.

Штикле у Грчкој

Грчка није забранила ношење штикли свима и свуда, већ само посетиоцима важних знаменитости, као што је на пример Акропољ. Доношење ове одлуке подстакла је бојазан да штиклама могу да се оштете историјска места и споменици.

Пажљиво с новчаницама на Тајланду

Рецимо да се налазите у Бангкоку и случајно вам на под падне новчаница. Не видите је и згазили сте на њу, али вас примети полиција. Епилог – хапшење, или у најбољем случају новчана казна јер сте увредили краља који се налази на тајландским новчаницама. Увреда краља се у овој земљи сматра злочином.

Не псујте у Уједињеним Арапским Емиратима

Псовање, баш као и непристојни гестови строго су забрањени у овој држави. Прекршиоци могу да буду депортовани или, још горе, заврше у затвору.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар