Лијечење псоријазе на природан начин

Решење за кожно обољење се налази у природи. Лековите биљке прочишћују крв, па се организам ослобађа разних отрова.

Здравље 05.03.2018 | 12:39
Лијечење псоријазе на природан начин
ОВО обољење испољава се јарко црвеним мрљама на кожи, прекривеним љуспама налик на крљушти или се манифестује као испуцала, тврда и дебела кожа са пукотинама, које изазивају бол и свраб. Са коже се свакодневно осипа велики број љуспи при сваком покрету. Псоријаза може да се лечи лековитим биљкама које прочишћују крв, па тако организам ослобађају разних отрова. Ово обољење настаје услед поремећене функције јетре. То значи да се уз употребу лековитих биљака мора спровести и строга дијета.

Чајна мешавина са копривом

Помешати свеже биљке: 50 грама коприве, 40 грама суручице, по 30 грама росопаса, врбове коре, разгона и невена и по 20 грама храстове коре, димњаче, љуске орага и хајдучке траве. Пуну кашичицу попарити са шољом воде и оставити да делује три минута. Чај пити у гутљајима током целог дана у укупној количини до два литра.

Маст са росопасом

Добро опрати свежањ стабљика росопаса и направити сок цеђењем биљке у соковнику. Помешати са свињском машћу у односу пет грама сока од росопаса према 50 грама масти од свињског сала. Добијену смесу чувати у фрижидеру и мазати два пута дневно подручја на кожи захваћене псоријазом.

Купка од црног слеза и раставића

Свраб изазан псоријазом може се ублажити и купком од црног слеза и раставића, што коришћењем у дужем временском року може и у великој мери излечити ову болест. Помешати једнаке количине свежих биљака, црног слеза и раставића и преко ноћи их потопити у хладну воду. За једну купку потребно је око 200 грама свежих биљака, док само купање у овој купци треба да траје око 20 минута.

Чај од гавеза за испирање

Оболеле делове тела навлажити и испирати чајем од мешавине трава: 40 грама листова гавеза, 30 грама листова жутог рузмарина, 20 грама плодова црног трна (сувих или свежих) и десет грама пречице. Траве снажно уситнити и измешати. У литар прокључале воде ставити 20 грама мешавине трава и кувати поклопљено пет минута. Кад се чај охлади, процедити га у боцу. Овлажити и испрати оболела места и намазати одговарајућим мелемом од лековитих трава.

Мелем од маслиновог уља и рузмарина

Припремити 40 милилитара домаћег маслиновог уља, четири кашике нетопљеног младог масла из киселог млека, четири кашике павлаке са слатког млека, 20 грама цветова и листова обичног рузмарина, 20 грама цветова и листова лаванде, 20 грама коре од зовиног дрвета, 10 грама листова мушке и женске боквице. Састојке ставити у дубљу посуду и лагано мешати на тихој ватри док се масло и павлака растопе. Затим додати 20 милилитара кантарион уља и даље мешати 40 минута, пазећи да температура мешавине не буде већа од 70 степени. Мешати свеже истесаним дрветом глога. Врућ мелем процедити и ставити у тамну стаклену боцу. Кад се охлади, зачепити и држати зачепљено.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

07.03.2018 13:07

Где само надзете те разноразне називе за биљке? Који је то језик?

ОДГОВОРИТЕ