За боље расположење изаберите зумбу

Зумба, комбинација плеса и фитнесса која користи покрете латино плесова, врло је корисна физичка активност која је све популарнија. У Бијељини тренутно постоји само један Зумба клуб који је почео да ради недавно.

Здравље 20.01.2018 | 11:15
За боље расположење изаберите зумбу
Иако на почетку, задовољни су одзивом чланова и прихватању оваквог вида вјежбања.Иако на први поглед дјелује као плес, зумба је уствари озбиљан фитнес програм на бази латино плесова који одговара свим узрастима, без обзира на степен физичке кондиције, плесно искуство и пол,јер, основне плесне кораке зумбе може свако да научи. 

У зумби нема кореографије, али када неко гледа са стране, изгледа као да су сви научили кореографију на сваку пјесму. То је зато што се памти само три до пет корака за сваку нумеру, а и сама пјесма вас води својим ритмом. 

Већ после првог часа зумбе, полазници се осећају боље јер су најзад урадили нешто за себе. Осећај унутрашњег задовољства већ после неколико недеља види се и у огледалу. 

Комбинујући брзе и споре ритмове популарне музике различитих жанрова, зумба спаја квалитетне вјежбе с елементима различитих плесова, због којег се више осјећате као да сте на доброј забави умјесто у досадној теретани.Препоручује се свима који су се улијенили, имају вишак поткожног масног ткива, који не воле стандардне плесове, а она ће вам поред лијепог тијела и бољег здравља дати самопоуздање и поправити.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар