СП: Норвешка боља од Холандије за финале!

Женска рукометна репрезентација Норвешке пласирала се у финале Светског првенства, пошто је у полуфиналу победила Холандију са 32:23 (17:10). Норвешка гази - у финалу је! Холандија није имала никакве шансе против Норвешке у првом полуфиналу на Светском првенству за рукометашице. . .

Остали спортови 15.12.2017 | 20:50
СП: Норвешка боља од Холандије за финале!
Норвежанке је до победе предводила Нора Морк са осам голова, док је Стине Бредал Офтедал постигла шест, а пет је додала Вероника Кристансен.

У селекцији Холандије истакла се Лаура ван дер Хејден са пет голова, док су по један мање постигле Лоис Абинг и Ивет Брох.

Норвежанке ће у финалу играти против победница из дуела између Шведске и Француске, док ће поражене из тог меча на мегдан Холанђанкама за треће место.

Женска рукометна селекција Норвешке први је финалиста Светског првенства у Немачкој. Селекција Торира Хергеирсона убедљиво је савладала Холандију у Хамбургу, па делује да је у нападу на златно одличње ништа не може зауставити – 32:23 (17:10).

Норвежанке су од првог до последњег минута биле у вођству, а већ након уводних 10:2 било је јасно да Холанђанке немају шта да траже на овој утакмици. Разлика је у последњем минуту утакмице достигла и двоцифрену (30:20), али је на крају ипак било девет.

Најефикаснија у победничком саставу била је невероватна играчица Ђера Нора Мерк са децет постигнутих голова, док се са друге стране пет пута у листу стрелаца уписала Лаура ван дер Хејден.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар