SP: Norveška bolja od Holandije za finale!

Ženska rukometna reprezentacija Norveške plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u polufinalu pobedila Holandiju sa 32:23 (17:10). Norveška gazi - u finalu je! Holandija nije imala nikakve šanse protiv Norveške u prvom polufinalu na Svetskom prvenstvu za rukometašice. . .

Ostali sportovi 15.12.2017 | 20:50
SP: Norveška bolja od Holandije za finale!
Norvežanke je do pobede predvodila Nora Mork sa osam golova, dok je Stine Bredal Oftedal postigla šest, a pet je dodala Veronika Kristansen.

U selekciji Holandije istakla se Laura van der Hejden sa pet golova, dok su po jedan manje postigle Lois Abing i Ivet Broh.

Norvežanke će u finalu igrati protiv pobednica iz duela između Švedske i Francuske, dok će poražene iz tog meča na megdan Holanđankama za treće mesto.

Ženska rukometna selekcija Norveške prvi je finalista Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Selekcija Torira Hergeirsona ubedljivo je savladala Holandiju u Hamburgu, pa deluje da je u napadu na zlatno odličnje ništa ne može zaustaviti – 32:23 (17:10).

Norvežanke su od prvog do poslednjeg minuta bile u vođstvu, a već nakon uvodnih 10:2 bilo je jasno da Holanđanke nemaju šta da traže na ovoj utakmici. Razlika je u poslednjem minutu utakmice dostigla i dvocifrenu (30:20), ali je na kraju ipak bilo devet.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je neverovatna igračica Đera Nora Merk sa decet postignutih golova, dok se sa druge strane pet puta u listu strelaca upisala Laura van der Hejden.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar