Гдје на плажу у октобру?

Судећи према времену последњих дана, изгледа да је лето заиста готово. Постоје, међутим, оне дестинације на којима чак и у октобру можете да се сунчате и купате. . .

Путовања 21.09.2017 | 09:06
Гдје на плажу у октобру?
Ових 10 дестинација обилују сунчаним данима и пријатном температуром воде и ваздуха чак и у рану јесен.

Ланзароте, Канарска острва
Ово Канарско острво представља једну од најсигурнијих опција за евопске туристе, када је октобарско сунце у питању.
Гости могу уживати у једном од три одмаралишта дуж јужне обале острва Плаја Бланка, Коста Тегисе и Пуерто дел Кармен.

Санторини, Грчка
Једно од, поред Миконоса, најпознатијих Кикладских острва у Егејском мору било је уништено у вулканској ерупцији у 16. веку, али је она заувек обликовала његов прелепи пејзаж. Посетиоци ће уживати у идиличним призорима стрмих литица, елегантних градова Оја и Фира и њиховим прелепим балконима и верандама.

Сан Тропе, Француска
Ово славно летовалиште познато је као прескупо, али представља прави ужитак. Октобарске температуре су између 20 и 30 степени, а популарне плаже Пампелоне и Салинс су дивне. Место обилује и широким спектром изврсних ресторана и барова.

Кас, Турска
Просечне октобарске температуре су 29 стпени, што је много пријатније него усред лета. Због тога је октобар савршен за посту овом опуштеном старовременском рибарском селу на југу Турске.

Закинтос, Грчка
Типична медитеранска клима овог грчког острва у Јонском мору, у октобру спушта вреле летње температуре на пријатних 25 степени.
Међутим, и поред идеалне температуре, планински венац на западу острва привлачи све више кише како јесен одмиче.

Сардинија, Итаља
Температура од 27 степени представља порсек за Срдинију у октобру. То је период када се у 27 села региона Барбађиа одржавају бројни локални фестивали.

Коста Брава, Шпанија
Нешто више од 150 километара обале Коста Браве туристима нуде неке од најсликовитијих плажа у целој Шпанији. Октобарске температуре износе од 19 до 25 степени.

Дубровник, Хрватска
Јесен је право доба године за посету Дубровнику. Клима је мање влажна, температура мора је веома пријатна а цене смештаја драстично падају.

Амалфи, Италија
Чувена обала Амалфи у октобру има просечну температуру од око 22 стпена. Пјезаж одликују стрме стене и "грубо" приобаље, које обилује малим плажама и рибарским селима пастелних боја.

Севиља, Шпанија (бонус дестинација)
Октобар важи за најбољи месец за посету Севиљи, због свежег ваздуха и просечних температура од око 20 степени. Град је популарно одредиште туриста, препуно споменика богате културе и историје и идеално за разгледање и јесењу туристичку авантуру.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар