Како се храни краљица Елизабета ИИ

Британска краљица Елизабета Друга недавно је прославила 91. рођендан, а на трону Уједињеног Краљевства већ је 65. година.

Занимљивости 26.04.2017 | 16:39
Како се храни краљица Елизабета ИИ
За њену дуговечност заслужни су очигледно добри гени, али вероватно и пажљиво бирана храна коју свакога дана једе.

За разлику од краља Филипа који је прави гурман, краљица једе само да утоли глад. Краљица тако сваки дан започиње чајем без млека и шећера и кексићима. Након тога доручкује житарице и воће. Понекад се одлучује за тост и мармеладу, а у неким приликама бира кајгану с димљеним лососом и тартуфима, пише Индепендент.

Увек једе јаја са браон љуском, јер сматра да имају бољи укус.

Прије ручка ужива у џину и Дубоннету (аперитиву базираном на слатком вину) с кришком лимуна и много леда. За ручак једе нешто једноставно, попут рибе с поврћем, најчешће спанаћем или тиквицама. Такође, воли пилетину са жара и салату.

Има правило да не руча ништа што садржи скроб тако да се на њезином јеловнику неће наћи кромпири, рижа или тестенина.

Сваки дан пије и поподневни чај уз који поједе или сендвич с краставцима, димљеним лососом, јајима и мајонезом или шунком и сенфом, а некад се одлучи и на слатку верзију попут хлеба са мармеладом.

Вечера филете од говедине или дивљачи, фазана или лососа. Месо се служи као галски одрезак и послужује са сосом од гљива, павлаке и вискија. За десерт воли да једе јагоде или слатке беле брескве. Краљица такође обожава чоколаду.. Дан завршава чашом шампањца и то сваке вечери.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Накупи се ту

26.04.2017 15:23

Алкохол и слаткиси је дрзе ситом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муки

26.04.2017 19:42

Ах сто јој је добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скроман

26.04.2017 22:26

Она се не храни, моја баба би рекла да гладује сваки дан скромница... Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

27.04.2017 07:21

Ех бас ми је зао краљице, сто гладује.. Ма дајте јо цевапе, за доруцак, И пола киле Пите за руцак па цес видит како се зиви добро.,

ОДГОВОРИТЕ