Београд распродат за Васкрс

Свих 5. 200 хотелских кревета у 93 београдска хотела, као и лежајеви у 120 престоничких хостела биће пуни за предстојеће празнике, јер је захваљујући поклапању православног и католичког Васкрса, повољним ценама и добром квалитету српска престоница хит дестинација.

Путовања 04.04.2017 | 08:51
Београд распродат за Васкрс
На Велики петак конвој аутобуса кренуће у 7 часова са главног софијског трга Александар Невски ка Београду. Бугарски туристи тродневни аранжман са два ноћења плаћају по 100 евра, а обожавају Београд због великог броја кафића и кафана. Бугарима се највише допада атмосфера, као и чињеница да се у кафанама пуши. Поред мерака, већина одлучи да оде и на излет и до Сремских Карловаца. Израелске туристе пак ка Беоргаду вуче шопинг, а трошење им је толико примамљиво да недељно у Сурчин слеће по шест чартера из Тел Авива. Број израелских туриста скочио је за 400 одсто!

"Свако је пронашао нешто, јер Београд нуди за некога све, али за свакога по нешто", истиче Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда. "Посебно нам је драго што су и Грци открили Београд, број гостију из Грчке је скочио 100 одсто".

У центру Београда је постављено 30 нових туристичких инфо-табли, које ће туристима омогућити лакше сналажење по нашем граду, а Београђанима помоћи да се одлуче да пешаче по граду. Нове инфо-табле, на српском, енглеском, кинеском и руском језику, постављене су у Кнез Михаиловој, на Теразијама, Славији, у Краља Милана и другим централним градским улицама.
 
Туристи ће током предстојећих празника заиста уживати у Београду, јер је почела сезона разгледања отвореним аутобусом, а свакодневни поласци су у 11 и 13 часова са Трга Николе Пашића. Вожња траје 70 минута, а на осам језика се може чути прича о српској престоници. Карта "БС турса" кошта 600 за одрасле и 400 динара за децу. Карта од 1.200 динара укључује аутобуску и пловидбу бродом од сат и по. На Београдској тврђави уведена је витешка стража, а за Васкрс се одржава и "Витез фест".

Љубитељи традиције могу да испред Скупштине града у 11 и 14 часова сваке суботе и недеље крену и ка дворском комплексу и виде дворски парк, Краљевски двор, Бели двор и дворску цркву Светог Андреја Првозваног.

Београд ће странци моћи да упознају и из брендираног трамваја који сваког петка и суботе полази са окретнице код ЗОО-врта, а тура је бесплатна. Најбољи српски фолклор сваке суботе у 20.30 може да се гледа у Дечјем културном центру.

Наредне недеље почиње комплетна реконструкција Скадарлијске чесме, која ће бити завршена за две недеље. Чесма ће засијати у пуном сјају за Први мај, када се званично отвара нова сезона. Такође, у септембру почиње замена калдрме, па ће Скадарлија наредне године засијати пуним сјајем.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар