Трамп забрањује лаптопове и таблете у авионима

Администрација америчког председника Доналда Трампа потврдила је да ће увести нове забране о коришћењу електронских уређаја на летовима са 10 аеродрома, углавном из земаља са Блиског истока и северне Африке, као одговор на неспецифичну терористичку претњу.

Занимљивости 22.03.2017 | 13:40
Трамп забрањује лаптопове и таблете у авионима
Забрана уношења електронских уређаја односи се на путнике који долазе у САД из Јордана, Египта, Турске, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Кувајта, Марока и Катара и то на електронске уређаје веће од мобилних телефона, попут таблета, преносивих ДВД плејера, лаптопова и камера.

Забрана се односи на аеродроме у Аману, Каиру, Кувајту, Дохи, Дубаију, Истанбулу, Абу Дабију, Казабланки, Мароку, Ријаду, Џеди и Саудијској Арабији.

Званичник америчке владе претходно је изјавио за Ројтерс да амерички пружаоци телефонских услуга неће бити на удару због ове забране, додавши да се забрана односи на уређаје веће од мобилног телефона.

Према наводима америчких званичника, ова одлука нема везе са намером америчког председника да се уведе забрана уласка у САД.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар