Сви успјешни увијек носе исту одјећу

Иако живимо у друштву које је опседнуто модом, чини се да постоје људи који итекако практикују идеју ношења 10-15 основних комада гардеробе, увек и стално.

Занимљивости 07.03.2017 | 13:49
Сви успјешни увијек носе исту одјећу
Према писању Сити Магазина, оно што овај тип одевања прати у стопу јесте чињеница, да примену ове животне и модне филозофије углавном прате богати и успешни људи.

Зашто се то дешава? Понеки разлози су интригантни, поједини ће вам деловати глупо. Али, за људе који свакодневно доносе значајне одлуке, смањење њиховог броја на дневном нивоу, па макар оне биле тако (наизглед) безначајне као што је бирање одеће ујутро, оставља више менталног простора и помаже бољој продуктивности током радног дана. А ево зашто то раде успешни:

1. Губе мање времена

Ми чак и немамо појма колико неке ствари захтевају времена док их не уклонимо из наше рутине. А дефинитвно они који се одлуче да уклоне активност као што је одабир одеће, имају више времена да се пре свега ментално припреме за нови радни дан. Спремање за посао постаје брже и ефикасније.

2. Мање стреса

Ако само помислите на то колико често размишљамо да ли је нека хаљина прекратка, да ли сам ово одело или кошуљу већ носио ове недеље, да ли ми се слаже ова мајица са оном сукњом, схватићете да је бирање одеће стресно. А јутро не би требало да почне стресом.

3. Осећај заједништва

Можда и не размишљате о томе, али људи обраћају пажњу на оно што облачимо. А са минималистичком гардеробом и цапсуле wардробе приступом нема истицања у гомили. И хтели ми то да признамо или не, људи не воле истицање. Зато ће се група увек пре окренути савету или идејама оног појединца којег доживљава као себи блиског, него некоме ко је у свему посебан!

4. Мањи трошак

Наши гардеробери су пуни одеће, а реално, поједине ствари нисмо носили више од једном. Неке комаде нисмо чак ни обукли. А много новца се троши на одећу. Уз минималистички приступ, који подржава идеју ношења једноставних или увек истих ствари комбиновање је једноставно с једне стране, а са друге, нема много потребе за трошењем новца на гардеробу.

5. Више мира

Ако не размишљате о томе да ли сте у тренду, да ли је време да купите неки комад одеће јер нисте одавно, заправо не робујете више оном што вас ни не испуњава. Дакле, лакше се и боље фокусирате на ствари, мисли и пројекте који су вам заиста важни и чије би вас остварење истински испунило осећањем задовољства.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар