Најпопуларније градске пијаце у Европи

Међу чувене градске пијаце које треба посетити уврштен и маркет у центру Београда, пишу "Вечерње новости".

Путовања 25.01.2017 | 10:54
Најпопуларније градске пијаце у Европи
Прави мирис и укус непознатог града најбоље могу да се осете одласком на пијацу. Бука рибара, месара и осталих продаваца дочарава карактер народа у чију је посету дошао туриста. Неке пијаце, попут токијске Цукији, где се продаје риба, заиста су егзотичне. На другима, поред тезги може и да се руча.

Варвакиос Агора, Атина

 

Ова јавна пијаца препуна локалних купаца и туриста који одушељено пролазе поред октопода и маслинки право је место да се упозна Грчка. Сви медитерански производи овде могу да се пробају, а у малим тавернама служе брз и укусан ручак.

Бокерија, Барселона

Права је штета шетати улицом Рамбла а не свратити на пијацу Бокерија. Ово је једна од најпознатијих пијаца на свету, и најшаренијих. Воће јарких боја и морски плодови маме мирисом. У фишецима служе укусне залогајчиће, а стрпљиви могу да седну у бар "Пинтоксо" и поједу тапас.

Меркато ди Тестачо, Рим

Ова историјска пијаца пре неколико година пресељена је у нову зграду, па су се, уз старе продавце, појавили и нови, који су донели свежу енергију у рекламирању својих производа. Ово је место на којем могу да се купе коњске кобасице и каноли, али и да се поручи свеж сендвич.

Бороу пијаца, Лондон

Ова пијаца постоји читав миленијум, а последњих година трансформисала се у "фенси маркет", препун ароматичних путера, ретких печурака и енглеских сирева. Овде туристи разгледају, сликају се и ручају суши.

Зелени венац, Београд

 

Фото: белградед.цом / Флицкр.цом Веровали или не, али странцима је централна пијаца у Београду велика атракција! Највише су изненађени ценама воћа, које је у њиховим земљама бар дупло скупље. Занимљививо им је што се на истом месту продају органска храна, банане, зимница и гардероба.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лијан

25.01.2017 10:49

Изгледа да це И Пале напокон добити пијацу!!!

ОДГОВОРИТЕ