Хиљаде званица на рођендану дјевојчице из Мексика

Хиљаде људи из више крајева Мексика присуствовало је прослави 15. рођендана Мексиканке Руби Ибара Гарсије, чији су родитељи преко „Фејсбука“ упутили позивницу за тај догађај.

Занимљивости 27.12.2016 | 12:24
Хиљаде званица на рођендану дјевојчице из Мексика
Недавно је отац слављенице путем Фејсбука објавио видео-позивницу где позива све на рођендан своје ћерке, у селу Ла Хоја од 200 становника на северу Мексика. Тај позив прихватило је 1,3 милиона корисника Фејсбука.

Мајка слављенице рекла је да је њен супруг мислио на житеље суседних села када је упутио позив, не на цео свет, али је видео-позив прегледан више милиона пута.

Билборд са „Добородошли на мој 15. рођендан“, изнад шатора и столова са храном, са Рубином фотографијом, дочекао је званице. Прослава рођендана имала је размере великог музичког догађаја.
Један од гостију из суседне мексичке државе дошао је на прославу у нади да ће да добије хаљину за своју унуку, за њен 15. рођендан у мају.

Руби, тинејџерка с дугом црном косом и протезом, од објављивања позива за рођенданску прославу је гостовала на телевизији, а једна авио-компанија понудила је промотивне цене за оне који хоће да дођу на њен 15. рођендан, важан датум који породице прослављају у Латинској Америци.

Прослава је у почетку планирана за 800 званица, али су локалне власти помериле место догађања на земљиште од више хектара и увеле мере безбедности.

Житељи Ла Хоје надају се да ће од прославе Рубиног рођендана имати и користи и да ће се, захваљујући том догађају, коначно мрежа мобилне телефоније проширити и до њих.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар