Путовања су кључ среће

Какав год одмор желели и проводили – у луксузном хотелу или на сеоском домаћинству, планирање путовања и сам одмор усрећују људе па ће радије негде да отпутују него, на пример, да оду "на састанак", показало је уз остало истраживање Боокинг.цом странице на 17 хиљада испитаника.

Путовања 07.12.2016 | 10:32
Путовања су кључ среће
За већину испитаника путовања су кључ праве среће, показало је истраживање спроведено у 17 земаља. Готово половина испитаника изјавила је да им путовање на одмор доноси већу срећу од дана њиховог венчања, док их више од три четвртине (око 77 одсто) каже да таква путовања резервишу како би се развеселили кад им то треба.

Одморима се 50 одсто анкетираних весели више него новом послу, 45 одсто више него веридби, а 30 одсто више него рођењу детета, док 56 одсто више воли одмор од материјалних добара попут одеће, накита и технике, а готово 50 одсто путовања ставља испред реновирања дома.

Седам од десет испитаника казало је да се најбоље проведу на одмору када се тамо где су смештени осећају као код куће, а више од две трећине највише усрећује боравак у хотелу, хостелу или вили, док се трећина најбоље осећа у апартману или кући с локалним становницима.

– Емоционални занос који доноси путовање догађа се у свакој фази процеса, од планирања, преко резервисања па све до самог одласка на путовање, а чак 72 одсто испитаних истиче да су узбуђени већ приликом самог истраживања где отићи на одмор – наводе из Боокинг.цом-а.

Подаци из истраживања показују и везу између уживања у искуству резервације и среће током путовања, што значи да је један од најбољих показатеља срећног одмора угодан поступак резервације, као и да добро испланирано путовање и једноставна тренутна резервација могу знатно повећати срећу, без обзира на то какво путовање и боравак путници тражили.

Истраживање показује и велику зависност од планирања и резервисања путовања, јер више од трећине испитаника признаје да истражује за одмор месецима, а неки и годину дана унапред. Кад су већ на одмору, готово девет од десет испитаника тврди да су им најсрећнији тренуци првог дана одмора и тренутак када први пут угледају где ће бити смештени.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Турист

07.12.2016 09:53

Прошло љето нисам био у Грчкој а ово нећу у Шпанију,мало да промјеним.

ОДГОВОРИТЕ