Најављено реновирање Бакингемске палате

Бакингемска палата, званична резиденција краљице Елизабете Друге у Лондону, биће реновирана први пут од Другог светског рата. За то ће бити утрошено 369 милиона фунти (431 милион евра), најавили су данас званичници.

Путовања 19.11.2016 | 10:37
Најављено реновирање Бакингемске палате
Радови који се финансирају из уплата пореских обвезника састојаће се у измени цеви и електричних каблова, старих више од 60 година, саопштили су данас званичници Палате на конференцији за штампу.

Министарство финансија је одобрило ове радове и још треба да буду одобрени у парламенту. Ако буду одобрени, радови ће почети у априлу 2017. и трајаће најмање десет година, да би у међувремену краљица и њен супруг принц Филип могли ту да бораве.

Сматра се да су ове измене неопходне за обезбеђење зграде од могућих пожара или поплава.

Званичници Палате су рекли да је тачно да је износ велики, али су изразили наду да ће јавност прихватити трошак за ову зграду, која је симбол нације.

"Ми схватамо одговорност која долази са пријемом ових средстава заиста врло озбиљно. Истовремено, уверени смо да са овом инвестицијом у Бакингемску палату сада можемо да избегнемо много скупље и потенцијално катастрофално урушавање зграде у будућности", рекао је новинарима Тони Џонстон Барт, који води домаћинство палате.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар