Лидо ди Јесоло као европски Мајами

Лидо ди Јесоло је туристички град у италијанској регији Венето који има 23.988 становника.

Путовања 26.10.2016 | 07:55
Лидо ди Јесоло као европски Мајами
Град се налази североисточно од Венеције, између Кавалина-Трепорти и Ераклеје, на источној ивици Венецијанске лагуне.

Успон Јесола

Територија општине протеже се равницом дуж јадранске обале, омеђена је Лагуном ди Јесоло и рекама Силе и Пиаве, и представља неку врсту острва.

Терен уз обалу Јадрана је данас 15 километара дуга пешчана плажа (Лидо), која до пре 50 година и уређења није била дужа од 500 метара.

У римска времена се данашњи "Јесоло" звао Еквилиум, то је био викус (село) на острву делте реке Пиаве. Успон Јесола, почео је распадом Римског царства, када је већина римских становника из унутрашњости око лагуне, потражила уточиште на острвима лагуне.

Већ дуги низ година Лидо ди Јесоло носи епитет европског Мајамија, како због изузетних туристичких услуга, тако и због прелепих плажа, сунца и изузетног ноћног живота!.

Фантастична дестинација

Лидо ди Јесоло је заиста фантастична дестинација за одмор, која на једном месту пружа толико разноликости да просто не знате шта да одаберете. У сваком случају, шта год одабрали бићете очарани лепотом и богатством ове регије и сигурни смо да ћете пожелети да додјете поново.

Када је реч о проводу у самом Лиду ди Јесолу у летњим месецима ћете забаву свакако пронаћи, док је у зимском периоду доста мирно. Један од најбољих клубова на Лиду је Ил Мурето у којем често гостују и многи ДЈ-еви са светске музичке сцене. Марина клуб је такође занимљив клуб са подијумом за игру у необичном специфичном амбијенту.

У бару овог клуба се можете освежити или појести лагани оброк. Сплеш ноћни клуб окупља људе из читаве регије. Поседује велики подијум за игру и отворен је до раних јутарњих сати.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар