Шта се дешава у приватним авионима?

Бивша ВИП стјуардеса испричала је како је летети са познатима у приватним авионима. Знамо да уживају у луксузу, али бахате се вероватно и више него што бисте очекивали.

Путовања 23.08.2016 | 17:57
Шта се дешава у приватним авионима?
Емилија Џорџ је у тексту за британски "Телеграф" открила да је била сведок разним бизарним ситуацијама у приватним авионима.

"Вечера од 1.160.000 евра, салата од 620 евра... новац је само ствар када имате довољно да себи приуштите приватни авион. Неки имају теретану у приватном авиону, дискотеке заједно са затвореним базенима око којих плешу девојке", каже Емилија.

Током своје каријере стјуардесе у авионима богатих и познатих, Џорџова каже да се сусретала са различитим захтевима.

Она је, на пример, морала да нађе бенд од, ни мање ни више, 200 чланова како би дочекала клијента, да плати такси 580 евра да би "покупила" кавијар, а дешавало се да авион мора "принудно" да слети усред путовања како би купили клопу у "Меку".

Говорећи о неким уврнутијим захтевима, Емилија издваја овај захтев: "Када вам неко тражи да му послужите лососа који је током целог свог живота 'слушао' само класичну музику, то је потпуно неразумно, очигледно".

Било је и позива за "интимну вечеру" од стране моћних бизнисмена, "неприкладног пипања", а ни изненадне посете у хотелу у којем је одсела нису биле реткост.

Један власник приватног авиона је инсистирао да авионско особље не носи уобичајене униформе, већ садо-мазо одећу, а према онима који су одбили био је веома непријатан наредних неколико дана.

Да не буде да се само жали, Емилија каже да је овај посао имао и предности - једном је добила напојницу од 3.500 евра, "ролекс" сат на поклон, "Ерме" ташну, као и ВИП улазнице за разне догађаје.

Осим тога, захваљујући овом послу, стјуардеса је имала прилику да одседа у најлуксузнијим хотелима, једе најфинију храну. Понекад су јој чак додељивали личног возача и асистенткињу, каже.

Ипак, каже да посао ВИП стјуардесе није за свакога јер особа мора да буде спремна да се прилагоди "нерегуларном" распореду, али и да буде дискретна. Осим тога, мора да буде спремна на рад са најразличитијим путницима - не само са бебама које плачу, већ и са соколовима, младунцима лава, па чак и са мајмунчетом обученим у дизајнерску одећу.

Извор: мондо

Коментари / 0

Оставите коментар