Планирање боље него путовање

Студија показује да смо често срећнији док планирамо и ишчекујемо одмор него кад до њега заиста дође.

Путовања 20.06.2016 | 11:29
Планирање боље него путовање
Најлепши део путовања није лежање на лежаљци и испијање коктела уз шум морских таласа. Супротно увреженом веровању, најлепши део дешава се пре него што уопште крочимо на жељену дестинацију, и то док планирамо одмор.

Студија објављена у магазину "Примењена истраживања о квалитету живота" показује да смо често срећнији док планирамо и ишчекујемо одмор него кад до њега заиста дође. Сви испитаници су уживали у осећању радости пре пута, али по повратку, срећни су били само они чији је одмор био опуштајући. Сви остали, укључујући путнике чији је одмор био стресан, али и неутралан, имали су ниво среће исти као испитаници који уопште нису ишли на одмор.

И зато, савет научника је да искористимо што више овај ефекат. Срећу ћемо увећати ако се до краја препустимо радостима планирања и ишчекивања одмора. Причајте са пријатељима и колегама, хвалите се на друштвеним мрежама и слободно улепшајте себи радни дан тако што ћете на послу "бацити" поглед на фотографије дестинације која вас чека. То ионако, ради 70 одсто људи у току радног времена, па је велика вероватноћа да ни ваш шеф није изузетак.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар