Цјелоноћно пуњење може да уништи батерију телефона?

Пошто иПхоне због кратког трајања батерије често исмевају да је "фиксни телефон", међу корисницима круже и разни митови и езотеричне теорије о томе како се поспешује или уништава њихов рад.

Информационе технологије 18.04.2016 | 11:08
Цјелоноћно пуњење може да уништи батерију телефона?

Једна од теорија каже да целоноћно пуњење може да скрати "живот" батерија, али и самог телефона. Међутим, стручњаци се не слажу - батерија се не може препунити.

"Чак ни ако ставите на пуњење свој иПхоне када је батерија на 90 одсто, то неће наштетити батерији. Једноставно не можете 'препунити' иПхоне, баш као ниједан други модерни паметни телефон. Сваки уређај који користи Литхиум Ион или Литхиум Полyмер батерију престаје аутоматски да се пуни када досегне 100 одсто", истиче техничар Џеси Холингтон, у тексту објављеном на страници Баттерy Университy.

Страницу одржава компанија Цадеx, а намењена је инжењерима, медијима, студентима и свим корисницима батерија, како би боље упознали својеуређаје и сазнали основе о њиховом пуњењу, пражњењу, оптимизацији, али и предностима и недостацима у односу на фосилна горива.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар