Незаконитости у ОШ “Свети Сава”, Лопаре

Колектив Основне школе “Свети Сава”, Лопаре упутио је отворено писмо са намјером да упозна јавност о нерегуларностима које се дешавају у овој школи, а иза којих стоји министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић. Наиме, министар, како се наводи у отвореном писму, смјењује легално изабран Школски одбор ради остварења ситних интереса страначких појединаца.

Република Српска 12.12.2015 | 21:48
Незаконитости у ОШ “Свети Сава”, Лопаре

“Школа је у складу са прописима и утврђеним роковима изабрала представнике у Школски одбор (два члана из колектива, два члана из Савјета родитеља и представнике оснивача и локалне заједнице).Напомињемо да је то узастопно трећи састав Школског одбора који се не допада министру, не образлажући зашто”, наводи се у отвореном писму и додаје:

“Дакле, ресорни министар је самоиницијативно и недемократски именовао чланове „привременог“ Школског одбора не уважавајући права законских органа Школе, који су надлежни да предлажу чланове Одбора (Колектив, Савјет родитеља). Питамо се чиме се министар руководио приликом именовања чланова „привременог“ Школског одбора, јер не познаје ни једног од њих, а за примјер узимамо, постављеног од стране министра новог члана „привременог“ Школског одбора, који је бивши директор Школе, сада пензионер, а који је често злоупотребљавао свој положај и овлаштења, због чега су се водили и судски процеси, ријешени у корист радника. Сада је тај човјек предсједник „привременог“ Школског одбора, који за ВД директора предлаже човјека који у нашој школи допуњава норму”.

“Питамо се какву нам то поруку шаље ресорни министар! Да ли му је циљ да разједини школске колективе, заборављајући да је школа та која развија и његује све позитивне вриједности локалне заједнице и друштва. Пошто смо се министру већ обраћали петицијом, тражећи да све врати и стави у законске оквире, а остајали без одговора, ријешили смо да истрајемо у покушајима, те смо се поново обратили министру новом петицијом, а одлучили и да упознамо јавност о томе”.

“Очекујемо да ће министар просвјете и културе ставити ван снаге своје незаконите одлуке и по хитном поступку укинути настало неодрживо бесправно стање, те донијети нове одлуке у складу са законским прописима”, наводе незадовољни и увријеђени чланови колектива ОШ“Свети Сава“ Лопаре.

Колектив Основне школе “Свети Сава”, Лопаре

Коментари / 158

Оставите коментар
Name

Голе

12.12.2015 07:46

На исти нацин је ДНС унистио Центар за социјални рад у Бањалуци. Радници су се борили,писали писма,петиције,слали их градонацелнику,предсједнику скупстине,предсједнику синдиката,Додику...Све дзаба. Онда су поставили протуву и бестију која злоставља раднике и испуњава странацку дисциплину незаконитим дјеловањем,запосљавањем и сл, док јој радници падају у несвјест од притиска и бјезе на боловање. ДНС је тумор на политицком тијелу Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

испада тако

12.12.2015 08:25

Да се од ДНС-а додје до стреса.

Name

Илија Чворовић

12.12.2015 08:45

Ништа нећете урадити. Глупи Мутабџија кад је био имао је још глупље савјетнике и човјек је исто радио мимо здраве памети. Боже сачувај кад се сјетим али народ их је биро и какав је народ и горе смо заслужили..

Name

Василије

12.12.2015 16:35

Ма такаво просипање силе је у свим школама у РС.Највише губе дјаца, нажалост, али то њих у днс-у нимало није брига, постављају нестручне људе и редовно праве хаос.Докле више,ти балзамовани министре,јер ти свему кумујеш.

Name

Тач

14.12.2015 09:26

Мој јадни Свети Саво , шта ти раде. Све су ово закували помоћни службеници ове школе ,секретар Милијана Савић и њен брат домар Радо (несвршени марвени техничар).До сада су као директоре подржавали прво Сретицу,па Новицу па сада Пајицу. Сада у Лопарама,по кафанама,чекамо реакцију дугогодишњег предсједника школског одбора ове школе Жује Остојића,коју ће он петицију потегнути, боже наш сачувај Свети Саво !

Name

Рогатица

14.12.2015 10:41

На иси начин је урађено и у Рогатици с стим што су за В.Д. поставили особу која има кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја.

Name

гријање

14.12.2015 11:17

Наставници наздравите ви са алкохолицаром Новицом а ја и остали родитељи вам плацамо гријање!!!Да мозете пити у топлом и да вам Милијана мозе фејзбуцити!!! А нико од вас запослених није дао ј...них 50 км за гријање!!!

Name

Сани

14.12.2015 11:22

А ко се у Центру за социјални рад запослио легално? Ко? Можда син Драган или његов кум? Ко? Сви дошли мимо конкурса.

Name

О,оо

14.12.2015 12:35

Оооо Милијанааааа , виче те Радо-сав !

Name

светац

14.12.2015 12:43

Прости ме Бозе и Свети Саво.....де да ми сколу прекрстимо у ВЕЛИЦАНСТВО Радо,апостол Зелимир,муценик Миленко и покајница Милијана!!!!

Name

наставник

12.12.2015 08:12

Исти је случај и у Сековицима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

градиска

12.12.2015 08:21

Исто се десило и у сколи Васа Цубриловиц Градиска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

костајница

12.12.2015 08:57

Иста ствар се догодила у школи у Костајници, смјена школског одбора постављање привременог, који треба да легализује постављење директора и све то под покровитељством Малешевића. Шта тај човјек ради од школства РС-а да би задовољио страначке интересе прелази оквире здравог разума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кунта Кинте

12.12.2015 09:42

И сад ће полуписмени мафијаши који имају милионе викати отцјепљење и волимо РС! Ја је оваку брате не волим, гади ми се.

Name

Снегуљица

13.12.2015 10:58

Тацно тако, управо то

Name

Ре

13.12.2015 20:04

А ви у Костајници незаконито поставили економисту за директора основне сколе, иако директор по закону мозе бити само особа која мозе предавати неки од предмета који је заступљен у настави! И јос вам економиста послије смене покро пецате и протокол

Name

диплома

12.12.2015 09:36

У Лопарама је свугдје хаос који воде ови са купљеним дипломама , од средњих ветеринарских до диплома са скеле у Бадовинцима, који се крију иза овог текста. Да су се потписали испод текста видјело би се да имају ,,дивље,, дипломе. Али ми у Лопарама знамо, КО је КО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрав

12.12.2015 20:13

Залосно да нам је глава опстине купила диплому средње ветеринарске а друга глава диплому економисте а није ни видио факултета

Name

Гинис

14.12.2015 14:27

Лопаре су предале захтјев Гинису , кажу да су први на земаљској кугли , по броју ,,пијачних,,(купљених) диплома у односу на број становника.

Name

ре конта кинте

12.12.2015 10:15

Е брате и ја је не волим овакву. Отишло је предалеко, једни смо са чињеницом да нам неке битне фунције обављају људи сумљиве прошлости и никаковог морала са што каже диплома, са купљеном дипломом у циљу задовољења страначких интереса и опстанку на власти. Имамо свакодневницу у којој је професор, државни стажиста, медицинска сестра и многи други са дипломама од пар хиљада марака. Е кад се удружи незнање, карактер и циљеви останка на власти којекаквих ЧОБАНА који не знају шта је МОРАЛ, а у фотељама са високом платом, онда добијемо стање државе овакво какво јесте. А да би се то прикрило када се мало полуља, онда нас неко напада, уништава државу, пријети сукобом и то је стари доби рецепт владајуће гарнитуре који још увијек пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо Томиц

12.12.2015 10:42

Посто сам ја добио сагласност за директора сколе,желим да дам коментар на ово писмо.Ја сам онај наставнок који се 2010 године супроставио криминалним радњама које су спроводили директори скола па и сколе у којој радим.Тада су директора бранили и власт и опозиција лопара, али нису успјели да га одбране.На његово мјесто су довели директора који је у то вријеме био предсједник СО исте сколе.За казну сам добио премјестај у другу сколу тј сколу у Лопаре.Нисам хтио висе да се супростављам него сам прихватио тај посао и данас сам стални раднике ове сколе са 80% норме.Какав сам наставник математике нека вам прицају генерације уценика које сам ивео. Сто се тице петиције ,потписивали су је радници под притиском и пријетњом јер у Лопарама влада 20 година страсан резим који је људе довео до те ситуације да се пласе и своје сијенке. Ако зелите да сазнате праву истину о овом слуцају,као јавно гласило,послусајте и другу страну ,а ја сам спреман да додјем и у БН ТВ да образлозим.Увјек сам био храбар и поносно ходао улицо и нема тога ко ме мозе спријецити да изнесем истину. Другарски поздрав у нади да цу имати прилику да на васој телевизији или радију изнесем много тога јос сто нисам у могуцности да написем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопарцанка

12.12.2015 16:13

Наставнице,уз вас смо.Имате насу подрску.Ви сте један од ријетких који има цист образ и који се бори против криминалних радњи.Воли вас народ и васи уценици.Не дозволите да вас полуписмени сљам спутава.Само напријед!

Name

Др

12.12.2015 20:52

Свака цаст наставнице, бас би волио да додјете и објасните им стварну ситуацију, сви добро знамо да је тренутно у Лопарама тотална тиранија и људи јадни само цуте и трпе.

Name

Халиловић Јасминка

12.12.2015 22:47

Пајо Томић је завјереничким поступањем успио да издејствује незаконит статус у чему му је "помогао", такође, незаконито постављени члан "привременог" Школског одбора бивши директор наше Школе,сада пензионер Срето Гаврић.Пајо Томић допуњује у нашој школи норму, а кад је дошао примили смо га домаћински не слутећи какве ће нам подлости приредити. Сад се још усуђује да нас вријеђа и даје паушалне, као и нетачне изјаве, што је за сваку осуду.

Name

ммф

13.12.2015 01:39

Најјадније је то сто су наставници спремни да терорису и уплицу недузну дјецу, подваљујуци им да потписују петиције, а све због наде да це им неко сутра запослити њихову дјецу.

Name

@Халиловиц Јасминка

13.12.2015 10:56

А којом сте завјером Ви досли у ову сколу?

Name

Ре

13.12.2015 20:07

Колега, срамота брате да не знас правила је/ије а наставник толике године!

Name

ученик

15.12.2015 10:51

Познато нам је да су Пајо Томић и Срето Гаврић веома добри пријатељи. И због тога је Срето Гаврић предлозио Пају Томица за директора. Чиста злоупотреба позиције

Name

@ЈасминкаХалиловиц

17.12.2015 10:16

Наставнице, преведите нам сада Вас коментар на енглески језик, који предајете, а заврсили сте сколу за наставника руског језика. Бранили бисмо и ми такву услугу, нароцито ако смо пред пензију. п.с. Јавите нам гдје се " преко ноци" заврсава енглески језик, вјерујем да га вецина омладине одлицно говори, па када ускоро одете у пензију ето посла.

Name

уценик

19.12.2015 09:21

Радивоје Марковић и други лопарски лопови хоце да поставе Пају Томица за директора како би могли да краду новац из будзета сколе њима је то у интересу.

Name

Нажалост

12.12.2015 11:07

Нажалост, школе нису остале имуне на страначка запошљавања и постављање директора. Ни то није проблем ако је кадар добар, него је проблем што се руководилац толико осили да почне потпуно сам управљати школом, без уважавања колега и Наставничког вијећа итд. Код многих нема разговора на сједницама, него само наметање одлука и рјешења. Ваљда це се поправити стање, шта да кажем

ОДГОВОРИТЕ
Name

наставник

13.12.2015 22:11

Овдје то није слуцај код директора Новице. Напротив свима који су сада против њега у сколи (има их цетворо) је ваљао и помогао, као и свима осталим који га подрзавају. Ваљда је то тако да када неко цестито ради свој посао, треба га отјерати.

Name

родитељ

14.12.2015 11:10

Ма ста хоце Новица истекао му је мандат директоровања,а господја наставница сто ми је дијете натјерала да потписе петицију срам да је буде!!!Ем плацам гријање као и остали родитељи,то је само у Лопарама ем ми дијете терорису!!! Нисам послао дијете да наставници физике потписује петицију него да ста науци!!!

Name

наставник

14.12.2015 21:17

@Родитељ Лазес све. Никакву петицију нису потписивала дјеца него ми радници и то ко је хтио да потписе. Гријање од родитеља наплацивао Срето (родитељи плацали под страхом од терора), а Новица укинуо. Лазову, срам те било ако си родитељ лос примјер дајес дјетету или дјеци.

Name

Ивана

14.12.2015 23:00

Срам вас било родитељи, то што лазете јер дјеца уопсте нису пунољетна да би дала свој потпис. Јадна је та ваша плитка памет, глупсони једни, а Срето вам је и уништио школу а као браните га

Name

Зеро

12.12.2015 11:12

Јел ово Теолоска скола??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нула

14.12.2015 10:55

Зеро@ по називу би се рекло да јесте

Name

@Зеро

14.12.2015 14:01

Ово је основна у Лопарама,једина коју имамо.

Name

опстинар

14.12.2015 16:32

Ово је наса основна,једна једина скола и за њу се морамо борити,а средњу нек и укину ,то се мозе купити ,има у Ваљеву готових диплома ,тамо је и онај из Тоциљевца купио!!!

Name

Ваљево

14.12.2015 17:01

Поздрав за "несудјеног ветеринарског техницара" од проф. Славице Јанковиц и проф. Светлане Радовановиц из Ваљева.

Name

јхио

14.12.2015 18:53

Не дај се наставнице уз вас смо

Name

Братунац

12.12.2015 11:32

У Братунцу је ДНС (Недјо Трниниц на захтјев Драгана Николица Бабуле)поставио за директора "ССЦ Братунац" особу која није имала подрску сколског одбора и која је запослена у Љубовији(Република Србија).И сада је у двоструком радном односу. У Братунцу у ОС "В. Карадзиц" је директор особа која је доскора била возац камиона,кадар СНСД-а (постављен непотизмом од ујака Лазара Продановица). Уз помоц ујке заврсио за наставника техницког а касније у Каракају код Зворника заврсио за професора, опет уз помоц ујке. Да зло буде веце њег су изабрали и за предсједника свих директора на регији. У Братунцу у ОС "Б. Радицевиц" је именована особа која такодје није имала подрску одбора.Особа, наставник техницког,кадар СНСД-а, особа која је до дипломе професора досла новцем на Апеирон-у Брцко. Ми,родитељи смо у веома незгодној ситуацији гдје размисљамо да насу дјецу саљемо у сколу (основну и средњу) у Љубовију. Све су то недвосмислени докази,девалвирања функције директора сколе и униставања образовног система, све уз подрску и под окриљем политицких партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ујко Лазо

12.12.2015 15:56

Какви ли су остали дирктори скола на регији Бирац кад им је Андро предсједник? Све сами јад од директора и људи.

Name

Илија Цворовиц

12.12.2015 12:58

Одавно у сколству и Министарству просвјете не ваља ниста. Али да кренемо редом. Како која странка долази и узима ресор, тако доводи своје људе. Доласком ДНС-а у Министарство је досло и њиховог кадра, правник у одјељењу за основно образовање, сеф кабинета министра, помоцница министра за основно и тако даље. Ти нови преводе запослене у ДНС, врсе се разни притисци на оне који им прузају отпор, а и директори образовних установа милом или силом прелазе у ДНС. Једино сто је сеф Цубро болестан па им не иде све по плану. Затим, у Министарству је и вјецна Милада, која доцекује и испраца министре, јер је недодирљива иако је одавно требала бити пензионисана. Пола бањалуцких директора је под њеном управом на целу са предсједником актива основних скола Дусаном Мисљеновицем. Тај врти мало са соцјалистима, мало са СНСД-ом, а највисе са ДНС-ом. Продузена је рука помоцнице Коциц и министра, којима помазе запосљавати кадар ДНС-а. Министар смјењује сколске одборе и поставља кадар своје странке. То је јавна тајна. Добра ствар је да тријеби њихове коалицине партнере СНСД. Како је кренуо, министар це преузети сав кадар у сколству и направити нови закон ,,ЈА ПОСТАВЉАМ ЈА, СМЈЕЊУЈЕМ, ЈА САМ ЗАКОН У СЛУЗБИ ДНС-а,,. А да је црно и да црње мозе бити, видимо и видјецемо на новим генерацијама које пролазе кроз образовни систем који је све осим васпитно-образовни. Тако, да бице све висе и висе примјера бахатости оних у цијим је сапама сколство. А, назалост и наса дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упуцени

14.12.2015 20:32

То је и у Лопарама.

Name

Лопарац

15.12.2015 10:38

У Лопарама је свугдје хаос па и у школи.

Name

Лопарцанка

12.12.2015 16:07

Милијана Сакотиц је бесправно запослена,без конкурса.Мајка Цица Миливојинца која је инаце фризерка дрзи нацелникову слику у дифузеру од фена.Па ви видите на ста је спала ова образовна установа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

12.12.2015 20:17

Па да није Милијана посланицка цура не би ни добила посао!!!

Name

момо

12.12.2015 20:36

Е па не гори ниција до зоре!!! Не могу Радо ,Зелимир и Милијана висе наредјивати ције це дијете добити кеца!!! Напокон да се и њима конци замрсе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уценик

12.12.2015 20:45

Хајде наставници потписите се именом и презименом ако је истина сто писете? Све је лаз,како вас није срамота дјецу тјерати да потписују петицију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наставник

12.12.2015 23:30

Ако си неписмен као овај сто хоце да буде директор иди у сколу и понављај разред као и он. Наставници су својевољно потписали писмо.

Name

@Наставник

13.12.2015 11:00

Па ти хоцес да ти Новица алкохолицар буде директор?Да мозда не цугас с њим у оном стану у згради "Парк"?

Name

наставник

13.12.2015 22:05

Тацно не знас ста писес. Колико ја знам Новица јесте директор, и то одлицан. За оно времена колико он води сколу све је препородио. Од обнове сколских објеката до повецаних успјеха уценика и наставника на смотрама и такмицењима. Нема године када нема републицких побједника из ове сколе. Посљедњи из информатике. Највазније је то да је наставницима дао слободу да развијају креативност а не као онај килави Срето сто гура Пају био диктатор и крвопија а никаквих резултата и напретка. Новици ко није тразио помоц није је ни добио и то у било ком погледу и без обзира ко је и којој странци припада. И Паји је помогао да не иде у сколу у Бијељину, а овај се удрузио са паразитима Рацом Марковицом и Дјордјом Поповицом у пројекту да га силом отјерају са мјеста директора. Колектив то све види и овако реагује зато сто је добар цовјек.

Name

Бивси уценик

14.12.2015 00:24

Види наставнице,и раније је било такмицења али није било помпе и медија да то испрате.Највеци луксуз на такмицењима је био сто се добије сендвиц.И боље ти је да не помињес такмицења да не бих проговорила о малверзацијама покојног Боре Прибисица и покојне Саве Радиц.

Name

Еј.бато

14.12.2015 11:48

Пише овдје напријед , Новица добар директор-препородио и преуредио школске објекте-чијим парама! Али Новица преуреди и неке приватне куће,новцем и материјалом УКРАДЕНИМ од школских инвестиција. Доказ(бар један),КУЋА НА УЛАЗУ У ЛОПАРЕ-ИСТИ МАТЕРИАЛ;ИСТА ФАСАДА;ИСТА ФИРМА РАДИЛА, као напр.школа у Тобуту( а има још ,таквих реновирања,други пут...

Name

За Наставника

14.12.2015 12:32

Наставниче ,можда је и теби Новица-директор, упоредо са школским објектима обновио кућу-са истим материјалом као школе у Тобуту ,као што је урадио кућу на улазу у Лопаре,исти материјал,иста фасада,иста фирма и школске паре, па си тако агилан у писању.Води га наставниче кући-ако је тако добар.

Name

Бивси уценик

14.12.2015 16:54

Е и јаког вам такмицења из информатике.Свака цаст наставници Јасмини,али видим да је на такмицење исао син "уцитељице" Мире Грујиц и све ми је кристално јасно.

Name

Елвис

14.12.2015 20:50

Види се какви сте уценици били када сте науцили смо да лајете и олајавате из цисте пакости оне којима завидите. Сокацарење вам иде од руке нема ста, имаце вам деца паметне ствари науцити. Стварно, сто не отворите сколу по узору на ону из Надреалити соу #1 с тим да је ви похадјате а не васа деца. Сад ми је јасно засто деца теско напредују у сколи када имају опичено окрузење и лосе узоре у куци. Успех успеснима не опрастате. Српски.

Name

@Елвис

14.12.2015 21:10

У тој сколи нема коме да се завиди.Висе су по принципу "не дај Бозе никоме".

Name

Наставник

15.12.2015 22:44

@бивси уценик и остали Какви сте уценици били могу и да претпоставим, као и то какав сте однос имали према сколи и наставницима. Само, није то непостовање других и њихових тековина. Ви сами према себи немате постовања, те произилази да сте комплексаси и патите од комплекса низе вриједности уз могуцност скривеног (под)комплекса висе вриједности. Посавјето бих вас да посјетите љекара породицне медицине и посавјетујете се са њим у вези наведеног, заиста сте сколски примјер особа којима хитно треба психо-социјална помоц. Ово је другарски савјет за васе добро а манифестује се кроз професионалну деформацију ( ипак сам просвјетни радник). Мазна дјецо мазних родитеља.

Name

@Наставник

15.12.2015 23:15

Посавјетујте се Ви са љекаром опсте праксе а и са психијатром.Уосталом требало би вам по неким свјетским препорукама увести менталну хигијену у сколе.Ово није ниста лицно,то се рутински ради са просвјетним радницима у иоле нормалним сколама.Ја сам имала срецу да идем у сколу док је радио диван кадар.Све похвале за наставнике као Драгица Симиц,Драгица Јекиц,Вајо Станаревиц,Ацо Станаревиц,Дусанка Митрасевиц итд.Нема потребе да прозивате нецију дјецу,нити са претпостављате какав је ко уценик био боље погледајте своју,јер знамо какве су размазотине била поједина дјеца просвјетних радника и како су добијали оцјене.

Name

наставник

15.12.2015 23:28

Рекох ја да сте комплексаси :-)

Name

@наставник

15.12.2015 23:57

Писите припрему за наставу,умјесто сто се расправљате по форуму да не буде сутра дјеци одговарање ван плана и програма.Лаку ноц! :-*

Name

Наставник

16.12.2015 14:53

Сад видим и Едипов комплекс у зацетку. Послусајте док је вријеме.

Name

@наставник

17.12.2015 11:22

Наставнице, цитам сада Васе коментаре и рекла бих да нисте ни Ви бас најписменији, зато не бисте смјели говорити о нецијој (не)писмености. Разбацујете се овдје неким педагоско-психолоским терминима да бисте се показали као образован цовјек, јер обицан свијет сматра паметним само оне људе који уподребљавају " модерне изразе" које они не разумију. Дакле, свима онима који су одслусали бар три предавања из педагогије и психологије, па цак и на приватном факултету, јасно је ста говорите и ста зелите - прицати много, а не казати ниста. Називате се наставником, а тудја мисљења оспоравате аргументом да су комплесаси, лазови... Након тога тразите слободу и говорите о креативности. Мислим да је за такве диктатура из раја изасла. Психо-социјална помоц се трази код психолога или социјалних радника, али посто Ви идете код љекара опсте праксе, мислим да је ту извор Васих проблема. Ако сте просвјетни радник, будите мало " професионално деформисани" у смислу да говорите аргументовано, без увреда и омаловаyавања људи који " нису на Васем нивоу", јер за Вас треба да буде једнака особа и уценик који има јединицу и онај одлицан. Ако нападате некога зато сто има разлицит став од Васег, то се не назива " професионална деформација", то је деформација когнитивних функција, драги колега. Поздрав.

Name

Наставник

17.12.2015 13:43

Нема то никакве везе са деформацијом когнитивних функција, не знас ста су исте и нисмо колеге не лази себе ако лазес друге. Сто се тице препоруке савјетовања са љекаром породицне медициме, показујете незнање. Нисам написао да се лијеците код њега него да се посавјетујете. Они раде свој посао и најбоље знају коме це вас упутити. Понављам да су комплекси у зацетку и послусајте док је вријеме, могу се лако лијецити у овој фази.

Name

боки

12.12.2015 21:16

Исти слуцај,смијењен СО у ЈУ ЦСС "Петар Коциц" у Српцу,сколовани и угледни људи.Министар поставио људи који немају везе са сколом,имају заврсене трогодисње сколе.Вазно са су цланови ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцо

12.12.2015 22:22

Постована господо,директору Новицу Медицу је вец давно истекао мандат.И јос писете да је он "легално" директор.А петиције је носила по сколи једна наставница и присиљава уценике да је потпису.Да ли малољетна дјеца могу да потписују петицију?Текст је пун нелогицности и дезинформација,али није ни цудо с обзиром ко га диктира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

12.12.2015 23:44

Лицемјери и ситношићари би да кроје односе у Лопарама попут сиве еминенције Ђорђе Поповића и Стевана Сандића који у својим кућама нису домаћини, а ухватили се повампиреног зла- Срете Гаврића, Раће Марковића, Славке Симића и Паје Томић који су у Лопарама уништили све од циглане, школа у Лопарама и Прибоју до општине и који би сада поново првима помогли да и они униште оно што је послије њих урађено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Нео

13.12.2015 11:07

Како се ти усудјујес да пљујес Сандица?Цовјек млад,образован,успјесан,из дивне породице.Појесце те љубомора!

Name

Нео

13.12.2015 22:20

Зато сто је лазни моралиста а и мекусац који зарад својих интереса у ЕД трпа нос гдје не треба и своју властиту супругуфорсира као агитатора. За кога? За Дјордју и Пају који му нису вриједни поменути имена. На ниске гране је пао зато га помињем.

Name

@Нео

14.12.2015 00:11

Какве везе сад има супруга?Сад и она смета зато сто је стоматолог,образована и успјесна зена која се дрзи свог посла.

Name

др

14.12.2015 01:45

Нео срам те било, на Сандица си напао, то су одувијек били једна од најобразованијих и најугледнијих породица у Лопарама, сто је јос горе на породицу му нападас, оцигледно си пут љубоморе и зависти , ја да се питам, он би био нацелник Лопара!

Name

Нео

14.12.2015 21:00

Цаст породици па и њему, али се са дјаволима у коло ухватио. Супруга му је у сколском одбору са Сретом који јој је као директор малтретирао свекрву а заједно подрзавају Пају по директиви лосијих од Огњенке и Стевана. Гдје је Стеванова разборитост?

Name

Нео

12.12.2015 23:50

@лопарцанка зна ли Милан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопарцанка

13.12.2015 11:10

Који Милан???

Name

Горан

13.12.2015 00:56

Малесевиц је лос цовјек и још лошији министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.12.2015 20:14

Ако је лос министар не мора бити лос цовјек

Name

фби

13.12.2015 06:04

У Мркоњиц Граду су довели босњакињу која је уписала факултет 2012. а заврсила 2013. године, а момак који је заврсио редовно цетри године немозе да ради. И ако је испред исте сколе исао на такмицења. Толико о просвети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

диплома1

13.12.2015 10:15

Замислите ситуацију да сутра добри ученици када заврше факултет долазе на разговор код Аћаноовца и сличном.Само погледајте ко носа кравате по лопарама и све ће вам бити јасно ако се узме да су то изузетно лоши ученици били а сплетом околности осјетили тренутак да као нешто могу бити и упорни у тој причи а заборавил да ће врло брзо бити почишћени.Никад трач није био истинити.Нетреба се чудити зашто нам је школство посрнуло добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуја

13.12.2015 11:13

Сад це опет Дразен Остојиц да носи петицију "за цисцење снијега" не би ли му се зена Смиљка запослила "као самохрана мајка"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Жуја

14.12.2015 16:21

Ајде ЖУЈО крени са петицијом , снијег само што није пао ,Ти си цар ,само ти знаш стање у школи у Лопарама,јер си дугогодишњи и незамјенњиви предсједник школског ОБОРА и од највећег повјерења ових из локалне ЛИЛА зграде.

Name

упуцени

13.12.2015 14:06

Да ли је то Пајо који је продавао бирацке одборе НДП на изборима и који је закувао са Кацом кад му је овај престао да даје дио колаца? Пајтас Срете Гаврица који је због свалерке Пелке увео диктатуру и самовољу у сколу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

13.12.2015 15:35

Управо тај! Лп

Name

Петар

13.12.2015 19:38

Некад сам мислио да се овакве ствари могу десити само у некој Афричкој земљи или латиноамеричкој,а да су код нас овакве ствари немогуће.Модјутим овај назови министар просвјете је гори од Иди Амина. Па ово безакоње и бахатост власти непостоји нигдје. Овај весели Пајо писе да има сагласност од сколског одбора који је постављен од стране манитог министара,који доби предлог из кафане. Знају ли они јадни да це убрзо пасти са власти,гдје це онда колико су зацрнили да це их народ на буљуке нагонити

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Петра

14.12.2015 15:19

Е мој Петре,па све сте на мајевици и у Лопарама растјерали задњих 10-ак година,нема више ни буљука ни народа, само јад и туга и ви који мислите да сте неко , и да требате још ,,буључити,, е јесте стварно зулумчари, дабогда вас земља прогутала шта урадисте са Мајевице.

Name

лопарчан

13.12.2015 20:22

Потпуно неписмени медиокритети са купљним дипломама воде општину Лопаре, и за 20 година је коцкарско-алкохоличарски-криминални клан уништио све што се уништити могло у Лопарама. Некада велика и моћна привреда Лопара је сахрањена под овим кланом. Клан је преузео и контролу над школама где поставља своје људе из владајуће коалиције. ОШ Свети Сава Лопаре је потпуно разорена, у школи влада тотална анархија и недисциплина у којој се не зна ко је наставник а ко ученик. Ученик може да избаци наставника са часа а не и наставник ученика. Наставници се додворавају ученицима и снижавају критеријуме наставе који су срозани до дна на ниво обданишта. У школи се запошљава наставни кадар са купљеним фалш диплимама за забрањених факултета, и такав кадар предаје нашој дјеци, такав кадар се финансира са грбаче овог народа. Срамота је до чега је доведена некада угледна школа у бившој Југославији, школа за пример, школа чији су ученици поставли велики стручњаци и интелектуалци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

упуцени

13.12.2015 22:29

Битно је да лопарцанин и Рада знају све. Како вас није стид да задирете у тудје зивоте из цисте пакости и зависти. Ако се људи не стидите како се Бога не бојите. Видите ли да враца у овим опанцима и најмилијима. Опаметите се глупости и таквих увреда макар од страха Бозијег.

Name

@упуцени

14.12.2015 00:08

Бог и страх Бозији немају везе са овом булументом.Цао здраво!

Name

Рада

14.12.2015 00:18

Види упуцени,не познајес ме и ја лицно немам коме да завидим.Срецом отисла сад далеко од ове сколе.Заврсила сам факултет далеко бољи од педагоског који уписују ови сто ниста друго нису могли уписати.Немам кога да се стидим.А овај сљам истјерати из сколе.Они треба да се Бога боје јер се изивљавају на тудјој дјеци.

Name

родитељ

14.12.2015 01:58

Упуцени оцигледно си ти један од ових прозваних, ако ниси знао ја бас зазирем у свој зивот и зивот моје дјеце, јер ту иду моја а мозда сутра и васа дјеца буду похадјала ту сколу, како уопсте немате колективне свијести, од дјеце правите роботе и богаље, и јос ми приватници вас за то и плацамо, ви просветни радници морате да будете узор правилног понасања дјеци, поготову у основним сколама. Свака цаст Лопарацанин и Радо, све сте управу.

Name

упуцени

15.12.2015 20:00

@родитељ Не дао Бог ни једнов дјетету такву будалу за родитеља. Засто се понасате као љубоморне сипарице које би све отеле момка оној која га има. Гледајте своја посла и свима це нам бити лијепо у зивоту. Какве ти везе имас са плацањем наставника? Немас никакве исто као и ја а опет лапрдас глупости. Само рицете ко медједи и једино то знате. Хоцете да нам дјецу васпитавају наставници које без разлога олајавате у присуству дјеце. Породицно васпитање је најбитније. У сколи нам дјеца надоградјују се. Нисте ниста науцили у својим куцама па сад и ви не уците дјецу ницем паметним. Ко нам је бранио да и ми заврсимо академије и будемо наставници. Али не је..с сколу ко це уцити коме треба скола ста знају наставници. Сад гледајте куд сунце хода и лајте ко керови од злобе. Лопарцанине смета ти власт. И не само теби. И опет волови рицу. Ко нам брани да уцествујемо у изборима и узмемо власт? Нико. Неце народ гласа за вас, пробали сте? Па како да гласа за завидне будале које само лају и ниста паметно ни раде ни говоре. Понављам хајде сви да гледамо своја посла и да сви радимо најбоље оно сто знамо и пустимо друге да раде свој посао и бице нам свима боље.

Name

@упуцени

15.12.2015 21:30

Медједе,волу... ево ја гледам своја посла,образована сам да могу предавати тим наставницима,немам ниста против власти а ни против опозиције.Ал цисто да видис како се ти обрацас људима на порталу.

Name

упуцени

15.12.2015 22:57

@образована То сто си образована себи си.

Name

марко

13.12.2015 22:08

народ са своје грбаче плаћа такве компромитоване ликове алкохоличаре 1000 КМ плату. А они обичне ништарије. Треба видети какви су и други насавници, сумњивог морала, у школи царује поклањање оцјена, договарају се коме шта поконити међусобно, а деце неких позанатих родитеља су загарановане оцјене да ништа не уче, унапријед се изабере ко ће бити вуковац па га вуку кроз цијелу школу, сви конкруси се намијештају, и све је унапред ријешено. Тако да поштени стручни кадрови немају шта тражити у овој школи. Предмете попут билогије, хемије, математике, физке предају такви наставници који диктирају ту неке реченице из књиге, а ни сами не знају често решити самостално многе задатке из књиге и такви реликти прошлости предају нашој дјеци, људи који не прате литератуту и наставу у другим државама, не уклапају се ни у шта. Школа је срозана на дно дна, гора чак и од корајске. И то су себи дозволили. Све то знају и у надлежним институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопарцанка

14.12.2015 12:01

Ем плата од 1000км ем свака субота и недјеља слободна,сваки празник слободан,зимски и љетни распуст.Кад додје надзорник за наставу умјесто да предају,јер надзорник долази да оцјени њихов рад они окрену дневник и испитују дјецу.Двије седмице им треба да "среде дневник" и сазову родитељски и то је неки дубокоумни рад.Кад сам била уценик,другарица и ја смо разредном средјивале дневник,он је само преписивао у матицну књигу.Толико о њиховом раду ван наставе.

Name

неко

15.02.2018 21:17

Томицу су се показали Пајо у мјењању странки,а зена о постењу у Рите ко разумије схватице.....свако добро зелим ако су заслузили а Бог све види па нек суди....

Name

јос

14.12.2015 02:06

Дзаба вам скола у Лопарама, за пар година сви цете добити отказе, скола це се затворити, погледајте само колико имате новородјене дјеце у Лопарама и све це вам бити јасно, све људе сте отјерали из Лопара, сами сте криви за своју пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбоље удара свој свога

14.12.2015 14:16

Супер. Нека не буде да су им други криви за њих.

Name

па да

14.12.2015 17:03

И то мало дјеце сто има отици це у Брцко или Угљевик у сколу код нормалних уцитељица и наставника...

Name

Кренуло

14.12.2015 08:24

Кренуло је кренуло мајевчани ! Ракијештине смо напекли ,крмад поклали,па сад смо ударили по брљи и чварцима-очи су нам закрвавиле ,ударили смо једни на друге , а тако је 5-6 година уназад. Тако је кад се сиротиња дохвати пића и мезе...док гора ,на прољеће не озелени, а онда куд који мајевчани - у најам и кулук , од Ц.Горе до Русије по кору хљеба , јер је мајевица опустила и људима и народом - остао је само ко мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*****

14.12.2015 12:19

Пресједник одбора је најбољи пријатељ предлозеног за директора. И оцито је да пресједник одбора злоупотребљава позицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

памет

14.12.2015 13:21

.....јеси паметан-ко је коме пријатељ ! Па на Мајевици и у Лопарама нас је остало тако мало јада- да се сви знамо-сви смо фамилија-пријатељи или неппријатељи...

Name

Дух Лопара

14.12.2015 14:19

Не знам, али читајући овакав садржај испод овог наслова...лијепо сам у дилеми да ли је ово неки Лопарчанин написао? Гдје су имена? О коме се ради? И шта после немуштог текста? Какав став да заузме читалац када ништа није сазнао него да постоје неке незаконитости. Очигледно могу коментар упутити само Лопарчани, којима је ово познато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

14.12.2015 19:03

Срето Гаврић је најбољи пријатељ Паје Томића и очито га је због тога предложио за директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пелка

14.12.2015 20:03

Боље да нам је Срето директор

Name

Стана

14.12.2015 21:59

Видјецете ви у сколи како се Милицани рјесавају противника

Name

пиле

14.12.2015 22:09

По рецепту Рајка Дукица?

Name

Пријатељ

15.12.2015 10:05

Па чији је досадашњи диретор Новица , да му сређује у Министарству ,већ 3 пута заредом ВД мандат директора ОШ.????????

Name

Недељко

14.12.2015 19:58

Стеван Сандиц је окорели криминалац Електродистрибуције. То је онај одборник сто му зена зубарка кроји капу у куци, а сада и нама Лопарцанима преко сколског одбора насе основне сколе. Сандици, реци колико пара лицно узимас за уводјење струје по куци? Срамота је, Стеване Сандицу, да ти уопсте размисљас о кандидатури за нацелника опстине када и сам знас да ниси ни до кољена Ради Савицу! Пусти зубарку нека поправља зубе, а не да уцествује у сколској политици!! Док су ти ментори Драгомир и Здравко Тосиц, нема ти напретка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@недељко

14.12.2015 20:39

Нек узима за свој рад, цовјек се родио заврсио основну, заврсио средњу, заврсио факултет, а није купио економски факултет као Миленко! А његовој зени свака цаст, образована, струцњак, интелектуалка!!! Није махалуса ко зене Лопарских краватираних главоња!!!

Name

@недељко

14.12.2015 21:53

И па није само Миленко су купљеном дипломом!! Радо је купио средњу МАРВЕНУ у Ваљеву!!!

Name

@недељко

14.12.2015 22:24

Па нек суди Сандицка,она је господја за Вајарину унуку!!!

Name

Др

15.12.2015 06:54

Како мозес неосновано прозивати људе коме сигурно ниси ни до кољена, знас ли ти да су он и његова зена одлицни стуцњаци у свом послу, и сколски примјер идеалне и ОДГОВОРНЕ породице, која треба бити узор свима, треба да се поносимо сто ти људи зиве у насој опстини...И опет понављам, он треба бити нацелник Лопара и бице!

Name

ЕДБ

15.12.2015 08:35

Е мој НЕ-дељко,колико у теби има злобе- топло ти препоручујем да посјетиш доктора да ти душу спаси !

Name

Теслиц

14.12.2015 20:09

Плацемо за Пајом... Вратиии нам сеее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

упуцени

14.12.2015 20:27

Риците ви колико хоцете волови једни и пукните од муке а овима које прозивате то радите зато сто им завидите на свему сто су постигли. Новац за гријање нам је наплацивао Срето садасњи предсједник сколског одбора и немојмо се изненадити ако нам поново уведе. Новица је то укинуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@упуцени

14.12.2015 20:52

Кога ти називас воловима?И ти неки просвјетни радник који це васпитати неције дијете?Уцини дјеци услугу,дај отказ и иди цувај те исте волове. Сад си показао право лице.

Name

упуцени

14.12.2015 21:46

Медједе један ја уопсте нисам запослен! И не кукам вец се борим како знам да презивим и прехраним породицу. Не кривим никог за то понајмање опстину и дрзаву. И не завидим ником сто је успјесан. Не волим лопове и лицемјере.

Name

@упуцен

14.12.2015 22:02

Свеједно си неваспитан и немас право да некога вриједјас.Гледај своја посла и храни ту породицу.

Name

@упуцени

14.12.2015 22:05

Ниси ти упуцена,него си ти та наставница која је дјецу тјерала да потписују петицију!! Знамо се!!!

Name

упуцени

14.12.2015 22:33

За разлику од вас завидних и исфрустрираних јадника који сте јос како си рекао за мене неваспитани, ја сам реалан. Завидите другима јер би итекако волили да сте на њиховом мјесту и лајањем о њима показујете фрустрацију али и немоц да их достигнете. Могу за вас да казу керови лају вјетар носи. Неваспитани сте јер се у доброј породици уци измалена дасе не зели тудје и не оговара и не лазе. То је и бозија заповијест и писе у црквеном календару. Мене су тако у куци уцили. Ви не престајете вриједјати ове људе. И породица ми није ТА него је цестита и постена и дјецу уцим истоме. Мозда није добро у овом времену тако али це бар бити људи у зивоту.

Name

Мали

15.12.2015 06:22

Вјероуцитељ Боско неки извири испод стола у "Палми" као онда на матури.Буахахахахха

Name

...

15.12.2015 08:25

БОЖЕ,УРАЗУМИ ОВЕ,ови коментари су јад и чемер!

Name

Е-ХЕЈ

15.12.2015 08:42

Пустите се коментара и будалаштиња. ДАНАС 15.12. ЗАВШИО СЕ И ТРЕЋИ МАНДАТ ВД ДИРЕКТОРА ОШ;;С.Сава;; ЛОПАРЕ НОВИЦИ МИТРОВИЋУ, штаћемо сад, може ли и ЧЕТВРТИ ВД МАНДАТ За нашег НОВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЖ

15.12.2015 08:51

Наш НОВО-Новица , може вјечито бити ВД директора Лопарске школе, јер ће секретар МИЛИЈАНААА и домар РАДОсав поставити ЖУЈУ Остојића за предсједника школског ОБОРА ,и онда удри НОВО до наредног вијека.

Name

Јосип

20.12.2015 00:52

Људи,па Новица је додиковац сигурно,цим га министарство толико дрзи на тој функцији,цетири пута му додјељују функцију вд директора~! Ста мислите о томе,нису то циста посла????!!!

Name

СА СТРАНЕ

15.12.2015 10:45

Нисам ни близу ових Лопара ,и читам ,и читам,и читам ...све ово,па се питам ,ИМА ЛИ У ТИМ ЛОПАРАМА НОРМАЛНИХ ЉУДИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг

15.12.2015 12:02

Друзе,све нормално је отисло да се спасе,а оно мало нормалних је спутано од ових ненормалних.Па и у ову сколу примају отпаднике који нигдје на другом мјесту нису могли добити посао.

Name

хахха

15.12.2015 13:05

Е мој ти, скола, дом здравља и опстина су главни послодавци, тако да је политика главни извор опстанка, и за фотељу се људи боре као звијери за комад хљеба.

Name

Конкурс

15.12.2015 12:14

Намјестате годинама конкурсе и примате ван конкурса.Тад исти Новица је просле године намјестио конкурс,одбио уцитељицу која је задовољавала све критеријуме и којој је Вујадин Свртан рекао да је све у реду а касније се тај исти Вујадин правио луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринута мајка

15.12.2015 21:17

мене не занима ни сдс ни снсд и било која странка али се упласим и забринем кад видим у какву ми сколу дјете иде и ко га све уци ицему га мозе науцити и како? А нико и неспомиње јос неке наставнике и кобајаги уцитеље у тој сколи.Рецимо Борка и Гордана у тој сколи предају и мисле да раде на математицком факултету, па дрзе неки критеријум и строгоцу, да ми дјете ноцима неспава да би постигло ста оне захтијевају од њих. Зао ми је сто је наставник Срето отисо у пензију јер сам цула да је он имао бас љеп однос са дјецом и да им није тразио много. А о наставници Јасмини да и неприцам, прица ми церка да су је знала дјеца до суза довест, јер није знала да смири ту дјецицу. Исто тако и Стана, предаје техницко ко да це дјеца сва уписат технолоски факултет ил масинство... Не знам стварно ста да мислим висе,ал Новица је јос и добар какви му људи раде у сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

16.12.2015 15:42

Јадни сте ви који немате појма о томе како је Срето радио са дјецом, па распитајте се мало боље, дјеца казу да су на цасу физике за оцјену прицају како се прави хљеб!!!!! Молим вас распитајте се мало!!! Дјеца за двије године нису урадили ни један једини задатак а и како би кад је наставник Срето радио у настави прије 30 година. Јадни моји родитељи како сте неупућени!!!!

Name

Стана

16.12.2015 23:15

@Родитељ Не могу и Пелка и дјеца

Name

16.12.

16.12.2015 08:03

КО ЈЕ директор ОШ ЛОПАРЕ.???? 15.12.истекао и 3 мандат ВД директора НОВИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђекна

16.12.2015 11:32

ДИРЕКТОРИЦА ЈЕ ОД ДАНАС КОНАЧНО ПОСЛАНИКОВИЦА -МИЛИЈАНААА !

Name

@декна

16.12.2015 13:35

А онда је у "златном добу" директорица посланиковица Дејана!!!

Name

Избјеглица из лудила

16.12.2015 20:02

Мислим да довољно говори о наставнику Паји цињеница да не постоји ниједан уценик који га не постује, а извео је толико генерациа. Постен, сколу је заврсио прије рата, ако буде директор какав је наставник, благо колективу. Судите о цовјеку и унапријед знате какав це бити само зато сто је пријатељ са господином Сретом. Просли СО је поставио садасњи ВД, господин Новица, а нисмо цитали ниста о томе. Претпостављам да тада није сметало владајуцој странци, а сада је несто другације. Питате се засто? Размислите. Сада бар није директор сам себи поставио цланове СО, бер обзира ако се друзи са једним цланом, ста је са осталих 5-6? Ти " потписиваци петиције", морам их тако назвати, јер вецина се не мозе назвати наставницима ( цаст изузецима) це потписивати и за будуцег директора и за оног сљедецег, јер у зивоту малих љигавих створења је највазније увуци се " властима" у ду*е. Не видим име и презиме ниједног наставника који писе против будуцег директора. Разлог? Али засто би се неко потписао кад не стоји иза свог имена и презимена, потпис, става и дипломе. Морас оставити простор за промјену става у корист будуцег директора, са изговором " морао сам". Овдје само полемисете ко је ција дјевојка,љубавница, ко командује у цијој куци ... под лазним именом, а своје име и презиме дајете на располагање истим тим људима које пљујете. Размислите о себи. Не смијем да се потписем добицу јединицу. ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

А и ста реци... паметан зацути

17.12.2015 00:49

"Стално је културан цовек цутао због свог васпитања, док је некултуран мислио да га је он уцуткао..." Раде Сербедзија

ОДГОВОРИТЕ
Name

пипери 1

17.12.2015 07:39

Не знам како успијева овој Јасминки Халиловиц наставници Руског језика из Тузле пред пензију,да дигне толику прасину око смјене директора коме су истекли сви мандати.Оба ова директора морају знати да су то политицка постављења и да то није мандат до пензије,како су постављени тако це их нека партија и смијенити као и све друге директоре.Питам се како се појединци усудјују да прозивају Сандица и Поповица,то су људи интелектуалии који несто вриједе у опстини и који зеле помоци овој опстини.Појединцима одговарају гуликозе с купљеним дипломама као сто су Рацо,Ацановац,Мицо Цетковиц,Угљеса Савиц,Бранко Стокановиц итд...има их доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владика Данило

17.12.2015 11:05

А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Name

Т.В.

17.12.2015 18:24

За неупућене ко је Пајо Томић??? Човјек "поштеног морала"који мјења странке, по потреби, у зависности колико му доносе личну корист. "Образован", јер је понављао разреде у основној сколи веома добар говорник, али само за свој џеп. "Успјешно-смјесан бизнис политичар",који продаје гласацка тијела.... итд. Има јос тога много тога, али ничег лијепог драги моји лопарчани! Распитајте се, ако нисте упуцени!!!

Name

за Т.В.

18.12.2015 07:10

За ову памет Т.В.и његов коментар требало се помучити- сигуно је и да је и Т.В. школу ,,завршио,, у Ваљеву или на скели у Бадовинцима.

Name

Панчо Вила

18.12.2015 07:54

Овај Т.В. коментатор је шеф ЛИЛА јавне куће у Лопарама , и главни ТРАЧ мајстор,са испегланим оделом и краватом-које не скида ни викендом.

Name

школа

18.12.2015 13:54

Нема живота у Лопарама док се општина не очисти од купљених диплома. Каква је општина такве су у школе. У Лопарама је незапосленост тотална, ни за кога нема мјеста, преживаљива се само још од пензије којом родитељи издржавају своју незапослену дјецу. Требало би општинско руководство да се стиди да имало имају морала. Народ живи потпуно унесрећен, а никога из локалне власти није брига, чак овде неки имају дркскост да пишу како би народ требало да се на изборима такмичи за власт ако им се не свиђе што је актуална власт све уништила. За катастрофалну пропаст морају одговарати одговорни. Невиђена је дрскост да се људи боре за власт само да би били на власти и располагали буџетом, и онда да кажу народу, што се и он не такмичи за власт са њима ако им се не свиђе. То је врхунац безобразлука и осионости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За господу ВИЛА ПАНЦУ и за ТВ од Т.В.

18.12.2015 18:17

За информацију, господина ПАНЦЕ И за ТВ.нисам завршио школу у Ваљеву, а исто тако и на скелама... а поготово на скели у Бадовинцима. Ишао сам у лопарску гимназију у периоду када је и вас "образовани Пајо"исао у гимназију. Тако да солидно познајем пут васег пропалог идола, од лопарске одбране и застите, преко школе у Хумцима гдје је радио као наставник. Увијек је правио срања, тако да се запослио тамо негдје око Теслица и вратио се после рата, поново на ову општину. За разлику од вас двојице, радим код приватника по 1о сати, а не сједим тако рано на компијутеру и провјеравам ко је гдје стекао дипому, а не знам за те "ЛИЛА ноћне клубове.Нека вас буде срам кога ви браните!Једног лазова и борца за "правду, личних интереса са пуним новцаником". будућег вд директора, који не лици на цовјека, него на страсило.Све би себи узео, а друге правио непостеним, дрзајуци "говоре" по лопарским локалима. За њега није ни штала, а камо ли "директорско мјесто" једне општинске школе!

Name

Браво

20.12.2015 16:53

Браво за лопарског гимназијалца - и даље ћеш ти гулити 10-12 сати код газде-тајкуна који не излази од ових у власти са купљеним дипломама.А после Нове биће Пајо , па неко сљедећи,па неко девети итд..али ти ћеш и длаје гулити па гулити ...

Name

Загор те-неј

20.12.2015 01:36

Бице и оно-РЕБУС РЕСЕН...

ОДГОВОРИТЕ
Name

наставник-Лопаре

21.12.2015 21:30

Честитке новом директору школе Паји Томићу, великом борцу за правду, који је већ у Пробију раскринкао Каћин криминал. Очекујемо рашчишћавање свих корипционашких афера искорјењивање напотизма и намештаљки на конкурсима. Да и Лопарама сване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

напотизам

22.12.2015 13:46

Лијепо је кад цовјек цестита сам себи

Name

Т.В.

22.12.2015 14:44

Савака цаст овом под називом непотизам за овако лијеп коментар. То само мозе Пајо да писе о себи и да сам себи цестита.Он "раскинкао" Кацу, коју му је запослио зену на ТЕ у Угљевику,увлацио му се у дупе, све док је њему било лијепо, исто тако и Томицу завијао у звијезе..... цијелу Соицијалистицку партију, а када му се прузила нека нова санса са висе парица, онда се окренуо против њих.... и прицао о "криминалу других" и свом "препостениом животу" Само ви поједини њега подрзавајте. Нека само у колективу подрзава "само поштени Срето пензионер и Стојанка"Брзо це сви прокукати и зажалити за то. Док он запосли Раце Марковица поцерку као наставника и ту це заврсити са тако " успјесним директорством"

Name

За Т.В:

22.12.2015 15:16

Г-дине Т.В. моја сућут- теби , и изгледа свој твојјој фамилији- ПАЈЦАН, ће бити ДИРЕКТОР, таман толико - да вас пошаље и докторима.

Name

Т.В.

22.12.2015 17:08

Бас си ме насикирао. Нека вам "такав паметан" уци дјецу и представља их као сколу. Моја су одавно отисла далеко одавде. И срећан сам. Да ви знате како је код приватника радити, не би се ту глупостима бавили.Узивајте у директорству васег најпаметнијег кандидата!

Name

ОВАЈ

22.12.2015 18:48

Овај Т.В. је очито ПАЈИН обожавалац , да незна шта ће од муке

Name

мр

24.12.2015 12:27

Свака цаст директору Паји, сада има да се разоцарају сви који су мислили да их цека посао из Новицине странке, а Пајо нека отвори цетвере оци при пријему нових кандидата, јер це бити пуно прелетаца и људи који це преко ноци да постану "пријатељи".

Name

митар докиц

29.12.2015 18:22

Неструцност и лос однос према родитељима дјеце који похадају ову сколу био крајње непримјерен.поздрављам именовање Паје Томица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све видимо шта радите

13.01.2016 11:11

Докле ће се виша та лопарска школа више брукати пред читавим светом, докле ће је више неписмени кадрови који у њој раде упопаштавати генерација и радити тамо. Зашто министартво не доведе у школу способне, талентоване образоване доказане кадрове а не одстрани шкарт. Доказ: Лопаре задње на тестирању у Републици Српској са 14%. Лопарска школа 2015 године није добила пролазну оцену. Зашто се то крије од народа. хттп://www.рпз-рс.орг/сајт/доц/филе/wеб_портал/07/Физика/Милко%20Бабиц/ГСИР/2015/Екстерно_2015_Физ_Био_Гео.пдф

ОДГОВОРИТЕ
Name

упуцени

16.01.2016 11:49

То је резултат рада Срете Гаврица, садасњег предсједника сколског одбора кога је Новица у пензионисао и који је висе мислио на Пелку него на дјецу. Па видите кога је луди министар поставио да сада управља сколом.