У центру града такмичење за најтврђе и најљепше ишарано јаје

У центру Бијељине на Васкрс је одржана традиционална Јајаријада у којој се велики број малишана надметао за најтврђе и за најљепше васкршње јаје.

Република Српска 05.05.2024 | 15:17
У центру града такмичење за најтврђе и најљепше ишарано јаје

Највећа радост на Васкрс су свакако шарена јаја и туцање њима.  Тако су се и бијељински малишани надметали чији је јаје најтврђе. Конкуренција велика, а жеље за побједу још веће. Сви се надају да ће бити побједници, а то и јесу, јер важно је дружити се и играти фер плеј.

“Мислим да има много јаја која су тврда, али мислим да ћу ја побједити”, каже нам један Андрија док стрпљиво стоји у реду за наступ. Алексеј пак не очекује побједу, али каже да је важно учествовати, а учествовао је и претходне године.

Осим најтврђег, жири је имао пуне руке посла да одабере и најљепше нашарано васкршње јаје.

Конкуренција и у овој категорији велика. Традиционална 31. Јајаријада окупила је велики број дјеце и родитеља.

“Што се тиче такмичења за најтврђе јаје ту мора бити кокошије јаје, а за најљепше нашарано ту правила нема. Нојево, гушчије, пачије, то се на вољу даје.”, каже Игор Бешлић, директор Центра за културу Семберија.

Такмичењу је претходио богат културно-умјетнички програм који су приредили СКУД “Семберија”, Градско позориште “Семберија” и Туристичка организација града Бијељина.

За најтврђе јаје такмичило се 53 кандидата, а у конкуренцији за најљепше нашарано јаје нашло се 18 разнобојних јаја. И ове године за најуспјешније чуваре традиције организатори су припремили симболичне поклоне.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар