Лавров и Кери о кризи у Украјини и Сирији

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери разговарали су телефоном о ситуацији у Сирији и Украјини, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

Свијет 08.10.2015 | 22:10
Лавров и Кери о кризи у Украјини и Сирији

"У складу са инструкцијама предсједника Русије и САД, датим након њиховог састанка на маргинама генералне скупштине УН, двојица министара наставили су разговоре о рјешавању кризе у Сирији", навело је руско Министарство.

Ти разговори укључују начине да се спријече инциденти у сиријском ваздушном простору, координацију напора у борби против Исламске државе и проналажење политичког рјешења у Сирији у складу са мировном конференцијом из Женеве од 30. јуна 2012, преноси агенција Тас.

"Поред тога, разговарало се о имплементацији мировних споразума из Минска усвојених 12. фебруара, резултатима самита лидера Нормандијске четворке (Русија, Француска, Немачка и Украјина) одржаног у Паризу 2. октобра и другим темама", додаје министарство.

Русија је на позив сиријског председника Башара ел-Асада 30. септембра почела ударе из ваздуха по објектима ИС у Сирији и до сада их је било више од стотину. Поред тога, јуче је из вода Каспијског језера са бродова испаљено 26 крстарећих ракета.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар