Условна подршка ДЕМОС-а ребалансу буџета Бањалуке

ДЕМОС ће подржати ребаланс буџета града Бањалука, али под условом да се испуне одређени приоритети који су од суштинског значаја за наш град, поручио  је предсједник ГО ДЕМОС Боран Босанчић.

Република Српска 28.04.2024 | 11:36
Условна подршка ДЕМОС-а ребалансу буџета Бањалуке

Он је истакао да су и раније указивали на бројне проблеме са којима су сусрећу Бањалучани и да се мора што прије кренути у њихово рјешавање.

- Да би дали подршку ребалансу буџета захтјевамо обезбјеђивање нормалних услова за функционисање културно-умјетничких друштава, како би очували и унаприједили богату културну баштину нашег града, јер је свима познато да су КУД-ови једни од најбољих амбасадора Бањалуке  у свијету - рекао је Босанчић.

Рекао је и да траже значајна улагања у путеве у приградским и сеоским подручјима ради унапрјеђења инфраструктуре и олакшања свакодневног живота грађана.

- Мора се што прије кренути у изградња колектора и прочишћавача на ријеци Врбас како бисмо унаприједили систем управљања отпадним водама и сачували животну средину. Захтјевамо и да се пронађе нова локација како би се измјестила депонија из Рамића, ради заштите здравља и животне средине становника - каже Босанчић.

Додаје да су до сада више пута захтјевали од градоначелника Бањалуке да се што прије крене у изградњу додатних градских вртића и повећају субвенције за родитеље чија деца похађају приватне вртиће, како би се осигурало приступачно и квалитетно образовање најмлађих.

- Тражимо опремање простора за вртић у Основној школи "Милан Ракић" у Новоселији ради побољшања услова за боравак дјеце, као и изградња потпуно новог вртића у Карановцу, поред школе, како би се задовољиле потребе локалне заједнице - поручује Босанчић.

Један од кључних услова да би подржали ребаланс буџета је и рјешавање проблема водоснабдијевања на Мањачи ради осигурања адекватних услова живота за становнике овог подручја.

Морају се обезбиједити и средства за замјену фасада и кровова на зградама, као и поправке лифтова, како би се заједно са ЗЕВ-овима кренуло у санацију зграда.

- ДЕМОС стоји иза ових захтјева као неопходних корака ка унапређењу квалитета живота грађана Бањалуке и свих који у њој живе. Сигурни смо да ће градске власти препознати важност ових питања и предузети потребне кораке како би се обезбиједила боља будућност за све нас - рекао је Боран Босанчић.

(БН) Фото: Град Бањалука

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Икм

28.04.2024 12:08

Па шта сте годподо из демоса цекали 3 5 године за ове захтјеве, цутали. Колико је ЦПК за то вријеме добио послова тј директних споразума у ГУ..знамо сви ко стоји иза ЦПК Подрзацете ви ребаланс због Чубре и изградње два крузна тока без градјевинске дозволе. Има још тога ал доста је за данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

28.04.2024 18:07

Како ста су цекали, па цекали су локалне изборе😁 ко се бави овим стварима, осим реторицки пред изборе?

Name

Србо

28.04.2024 12:34

Исправне улице нема у БЛ и околини, све уништено а биће и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.04.2024 12:55

Јао друже Босанчићу али га и се...ш!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.04.2024 13:22

Путеви нису пипнути у селима мјесни заједица већ пар година у БЛ, вода и киша направили своје, а нико ни прстом да мрдне за тај проблем сељака у околним селима БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРПОС

28.04.2024 14:05

Дрпос је Дрпос мора се слушати. Ваља оправдати подрпано,одрпано.

ОДГОВОРИТЕ