Несвјесне навике из канцеларије угрожавају ваше здравље

Поред исцрпљујућег дугог радног времена испоставило се да време које проводите на послу уводи низ навика које могу имати утицај на ваше здравље. И то није све! Може се десити да то радите несвесно и уопште не схватате да тиме доводите ваше здравље у опасност.

Здравље 01.10.2015 | 12:00
Несвјесне навике из канцеларије угрожавају ваше здравље

Али, не очајавајте јер ми имамо добре вести. Никада није касно за промене. Мењање навика није лако и не дешава се брзо али није ни немогуће!

Ево 8 навика којима несвесно утичете на ваше здравље и шта да урадите поводом тога:

1) ПРЕСКАЧЕТЕ ДОРУЧАК
Док се мишљења научника разликују, већина експерата тврди да је боље појести доручак него потпуно заборавити на њега. Истраживања су показала да вам доручак може помоћи да покренете метаболизам и напуните се енергијом која вам је потребна током дана.

2) НАСЛАЊАТЕ ЛИЦЕ НА РУКУ
Наравно да је удобно, али иако нисте свесни тога, на овај начин угрозићете хигијену ваше коже. Претерано додиривање лица изазива ширење бактерија и може довести до бубуљица и осталих кожних обољења.

3) РУЧАТЕ ЗА РАДНИМ СТОЛОМ
Вашем мозгу је потребна пауза. Без ње ниво продуктивности ће опасти, а научно је доказано да мултитаскинг није ефикасан стога на овај начин нећете успети да одрадите више посла.

4) ИЗЛЕЖАВАЊЕ НА СТОЛИЦИ
Лош положај седења = Лоше здравље? Ово је врло вероватно тачно, а многе студије су показале да излежавање може негативно утицати на ваше расположење и може изазвати бол у раменима и врату.

5) ЦЕЛОДНЕВНО СЕДЕЊЕ
Многи експерти тврде „седење је ново пушење“, а то никако није добра вест за оне који 8 сати дневно проводе залепљени за столицу. Седећи положај може повећати ризик од дијабетеса и срчаних обољења, а лоше утиче и на ваша леђа. Искористите сваку прилику за кретање, а то ће направити велику разлику.

6) НОСИТЕ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН У WЦ
Половина корисника смартфонова између 18 и 29 година признаје да носи телефоне са собом у тоалет. На овај начин само прикупљате велики број бактерија на своје тело и радни сто, а нека истраживања су доказала да телефон има више бактерија од WЦ шоље.

7) НЕ УЗИМАТЕ СЛОБОДАН ДАН КАДА СТЕ БОЛЕСНИ
Обична прехлада може доста да утиче на вас, физички И ментално. Јако је битно да обезбедите себи потребан одмор јер може да се деси да се у супротном болест продужи или да заразите и остале колеге.

8) СЕДИТЕ ПРЕКРШТЕНИХ НОГУ
Ако често седите у овом положају постоји ризик од добијања болова у пределу врата И леђа, а чак може И повисити И крвни притисак. Идеалан положај седења је када су обе ноге на земљи, а колена под углом од 90 степени.

Блиц Жена

Коментари / 0

Оставите коментар