Бечки бувљаци препуни туриста

Посетиоцима аустријске престонице постало је омиљено да поред стандардних сувенира са собом као успомену понесу и неки од антиквитета са бечких бувљака.

Путовања 04.07.2015 | 12:52
Бечки бувљаци препуни туриста

Шетњом по бувљацима и пијацама антиквитета у Бечу могу се наћи несвакидашњи, понекад и супоцени предмети.

Бувљак код бечке пијаце „Нашмаркт“ је већ постао институција. Сваке суботе од 6:30 до 18 часова око 400 продаваца нуди своју робу. Поред приватних лица који имају свој штанд овде се може пазарити и код искусних старих антиквара. Тако је и понуда широка: поред вредних антиквитета овде се може наћи и доста куриозитета, кича и много тога забавног.

На пијаци уметнина и антиквитета на тргу „Ам Хоф“ већ 20 година могу се наћи вредне ствари из многих прохујалих векова. Понуда се протеже од уљаних слика, старих рамова за слике, књига, записа и кованица до предмета од порцелана и дрвених и лимених играчака из давно прошлих времена. Ова пијаца је отворена од марта до новембра сваког петка и суботе од 10 до 18 часова.

Око 110 излагача се представља на пијаци антиквитета „Времеплов“. Овде се могу наћи антиквитети свих врста: књиге и графике, разгледнице, уметнине, политуре за стари намештај и винил-плоче, униформе, старе налепнице, теписи, накит, табле са реклмама и ситни комади намештаја. Одржава се сваке друге и четврте недеље у месецу у галеријама у улици Рингштрасе, а сваке прве и треће недељу у Екаценту Хицинг од 8 до 17 часова.

Ко је у потрази за ручно рађеним уметнинама, за њега је права адреса једна мала пијаца у седмој бечкој општини. На пијаци ручно рађених уметнина на Шпителбергу 15 уметника продаје свој накит, керамичке производе, играчке, декорације од дрвета, стакла и још много тога. Жири бира излагаче и гарантује висок квалитет понуђених радова. Пијаца на Шпителбергу се одржава првог викенда у месецу од маја до октобра у Улици Шпителберггасе и то суботом од 11 до 20 часова и недељом од 10 до 18 часова.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар