Баците лијекове, узмите природан напитак

Ваш имуно систем ће вам бити захвалан.

Здравље 17.04.2015 | 21:30
Баците лијекове, узмите природан напитак

Једни сте од многих које почетак пролећа донекле асоцира на борбу против алергија на полен. Оне нису генетски предодређене, јављају се у једном периоду вашег живота, па саме нестану.

Већина их лечи медицинским лековима, али постоји много здравији и природнији начин, како бисте избегли иритирање желудца. Представници алтернативне медицине препоручују природан сок који зауставља све пролећне алергије, поготово је погодан за оне са слабијим имуно системом.

сок од шаргарепе
Потребно вам је:

1 шаргарепа средње величине
2 велике поморанџе
½ краставца
5-10 листова нане
20 грама свежег корена ђумбира

Све састојке добро очистите, исецкајте и ставите у блендер. Миксајте све док не добијете ретку смесу. Важно је да напитак попијете док је свеж.

Наранџе, због свог витамина Ц, имају моћ да јачају имуно систем. Нана подиже респираторни систем, па је зато најпожељнија у пролеће. Пошто су главобоље један од најчешћих симптома алергија, ђумбир чини да нестану, а све захваљујући великом извору антиоксиданса.

НАПОМЕНА: Савети из овог текста су информативне природе и не могу да замене преглед код лекара или фармацеута када је Ваше здравље у питању. Уколико имате озбиљне здравствене проблеме, обавезно се посаветујте са вашим лекаром. Информације проверавамо и молимо Вас да их посматрате само као смернице на путу ка добром здрављу.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 0

Оставите коментар