Штрајк у резиденцији краљице Елизабете Друге?

Особље дворца Виндзор, једне од три званичне резиденције краљице Елизабете Друге, прети штрајком, захтевајући повишицу плата.

Занимљивости 31.03.2015 | 06:46
Штрајк у резиденцији краљице Елизабете Друге?

Синдикат јавних службеника (ПЦС), који представља 120 од 200 запослених у замку, саопштио је да ће гласањем својих чланова, који ће бити обављено 14. априла, бити одлучено да ли ће се ступити у штрајк.

Представници синдиката истичу да су радници Виндзора не само лоше плаћени, већ да се од њих стално тражи да обављају додатне послове без новчане надокнаде, као што је организовање туристичких посета замку који је у 11. веку, надомак Лондона, саградио Вилијам Освајач.

"Скандалозно је да особље буде тако лоше плаћено и да се од њега очекује да бесплатно обавља задатке који краљевској породици доносе профит", изјавио је Марк Сервотка, генерални секретар ПЦС-а, преносе британски медији.

У синдикату наводе да би најављени протест могао да се састоји у одбијању радника да обављају задатака који нису предвиђени уговором о раду, "што би могло да има знатан утицај на квалитет услуга посетиоцима".

"Била би то прва оваква акција на неком од краљевских поседа", истичу синдикалци, подсећајући да запослени у Виндзору зарађују 14.400 фунти (19.600 евра) годишње, што је "испод минимума за пристојан живот".

Краљица Елизабета Друга обично проводи викенде у Виндзору где, такодје, организује званичне вечере и банкете. Сваке године она у замку борави месец дана у време Ускршњих празника.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар