Подобне награђују остале кажњавају!

И док се власт хвали помацима у економији и истиче, само себи блиске привреднике, као што је то случај са бањалучким предузећем “Бема”,  привредници који нису страначки опредјељени, а желе улагати у Републику Српску немају шансе. 

Република Српска 02.09.2014 | 17:40
Подобне награђују остале кажњавају!

Један од тих привредника је Драгиша Калач који се прије три године вратио из далеке Аустралије и жели отворити фабрику намјештаја. Изграђене, али празне хале фабрике “Далкар “ обишао је кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић.

Подобни се награђују, а неподобни кажњавају. Актуелна власт размишља само на овај начин. Наравно,
економија и могући напредак земље, уопште није у првом плану. И док  ЈП ”Шуме РС” господаре огромним природним потенцијалом, оно послује с губицима, истиче Тадић. Он је указао на примјер Драгише Карача, који је  дошао је у Рибник прије три године из Аустралије, уложио више од пола милиона марака и мјесецима чека да му се локално шумско газдинство смилује.

Карач је запослио 20 радника с намјером да крене у озбиљну производњу намјештаја. Међутим, сировине, односно трупаца нема, али има многобројних изговора.

Карач је чак прије три године рачунао на могућност извоза за далеку Аустралију, али његове планове помутило је неразумјевање и неискреност актуелне власти.

Ово је само једно од многих лоших искустава привредника који дођу у Српску, опељеше их и отјерају их. Да се то спријечи економију треба узети од политичара и тајкуна и дати је у праве руке - предузетницима и  радницима, констатовао је Тадић.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Миа

02.09.2014 15:44

А за власт су неподобни млади који нису њихови полтрони, незапослени, пензионери, ма сви они који нису у родбинским везама са СНСД-ом. Заиста их је доста било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа82

02.09.2014 15:48

Свака част господине Тадићу. Мој отац већ 7 мјесеци нема плату. Ваља се и Вама изборити након Ваше побједе са великим минусом који је остављен. Имате моју подршку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

02.09.2014 15:48

Још мање од мјесец и по дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

02.09.2014 15:48

Свака цаст на пристојности,уљудности и напокон неком културном и паметном политицару. Огњен је цовјек на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

02.09.2014 16:05

Јос мало и прекид те накарадне праксе. Доста је висе. Бас јуце сам о томе писао на овом порталу. Ма не могу само своје послуснике наградивати, а све друге казњавати. Много висе је незадовољних и они це их зестоко казнити на изборима. Само појединци добијају послове и надуване цјене дјеле са овим сто им дају послове и намјестају тендере. Не цјене се способни него подобни. Њих привилегованих је мало, а нас незадовољних и опљацканих много, много висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

02.09.2014 16:33

Ето нам октобра, па коначно да скинемо Додика са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.09.2014 16:48

Да скинемо Додика, па доведемо јос горе. Људи не ваља нико. Све исти сљам паметан и постен ријетко иде у политику. Код нас људи иду у политику да се обогате, зато док странац не додје не гајите лазни наду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

02.09.2014 17:45

Па у овом систему само подобни и климоглавци добро пролазе, али увјерена сам да ћемо послије 12.октобра, када СНСД оде с власти, сви бити једнако третирани без обзира на страначку припадност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

02.09.2014 18:00

Анонимно пријавите корупцију-заврсите као Милан Вукелиц!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрки 1

02.09.2014 18:15

За све вас који коментаришете одговор је да се слазем са вама. Тако је и код нас у општини, нацелник избацио напоље све што није у СДС-у, што у општини, што другим предузецима сто он управља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

02.09.2014 18:38

Само да оде Додо ронхил..и све це да буде боље...Тадиц за предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

02.09.2014 19:05

Бесмислена политика владајуће партије којој се назире крај у октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА И САМО ИСТИНА

02.09.2014 20:14

ЈА МИСЛИМ ЛАКО ЈЕ СРУСИТИ ДОДИКА АЛИ НИ ТАДИЦ НЕМА АУТОРИТЕТ У НАРОДУ НЕМА СНАГЕ ОН ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И БИХ ИСКРЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

02.09.2014 20:27

Режиму је подобана само родбина људи из врха власти и они од којих људи из врха власти имају користи. Највише користи имају од оних који им помажу матријално и имају утицаја на гласаче да остану на власти. Гласачи се је далеко теже привући моралним вриједностима или поштеним заслугама. Бар до сада се показало да је то далеко лакше расипништвом и шаторским шенлучењем и другим подмићивањем људи који имају утицаја да се придобију гласачи. Људи који нешто знају не пружа им се могућност да покажу шта знају. Живимо у времену када је најтеже бити човјек кад изгледа глупо поностити се поштењем и људским достојанством. Онли они коју се намијештају да најбоље знају кад тад докажу колико не знају. Човјек који у рукама има најјачу грађевинсну фирму када је градио кућу себи и за себе уложио је и не зна се колико пара у њу а кад год киша пане испумпава воду из подрума. Кад тако ради за себе како ради за друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.09.2014 20:27

Годинама смо гледали и трпјели криминал, корупцију, непотизам од стране актуелне власти. Републици Српској и њеним градјанима су неопходне промјене, неопходни људи као сто је г.Тадиц, културни, постени, способни који це нас извуци из понора у који смо доспјели политиком и поступцима г. М. Додика!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А тај Карач...

02.09.2014 20:40

...члан сдс-а, је л'?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гијко

02.09.2014 21:39

А зашто не објавите коментаре који се односе на СДС када да ја пишем да се снима спот за кампању СДС-а и десет људи учествује...па ко то плаћа још људи из Београда брате они што су снимили трилер за Херој 1914

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карач

02.09.2014 22:16

Тај господин Карач је требало да подмаже, и то дебелим штосем пара и најбоље неког у врху Републике Српске, па би било сировине и било би извоза. Овако - нема ништа. Можда не би било лоше и да се окуми са Додиком и постне много гори криманлац него жене).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимиста

03.09.2014 08:21

Браво Мила. Кад би ти била у праву ето среће напаћеном народу. Да би ти вјеровали наведи нам примјер, рецимо у некој локалној заједници која има власт тих промјена, да нема непотизма, криминала или запошљавања по партијској линији, или некој интересној линији, по принципу ти мени ја теби. Да се разумијемо, не навијам ни за кога, јасна је ситуација, али је још важније куда даље и с ким?

ОДГОВОРИТЕ