Чињенице о шампонима за косу које нисте знали

Ово су чињенице о прању косе за које можда нисте знали.

Мода и љепота 31.07.2014 | 12:33
Чињенице о шампонима за косу које нисте знали

1. ОДАБЕРИТЕ ОДГОВАРАЈУЋИ ШАМПОН - Важно је да одаберете шампон у складу са типом косе. Ако вам је длака танка, за вас је шампон који повећава волумен косе.

2. ДУБИНСКО ПРАЊЕ КОСЕ - Повремено је пожељно опрати косу специјалним шампоном за уклањање наталожених наслага, нарочито ако осећате да вам је коса сува, и да више не реагује на производе за негу косе.

3. ПЛАВУШЕ БИ ТРЕБАЛО ЧЕШЋЕ ДА ПЕРУ КОСУ ДУБИНСКИ - Плавуше би чешће требало да примењују шампоне за дубинско прање, због тога што хемикалије из фарбе и посветљивача за косу чине длаку порозном, услед чега лакше упија прљавштину.

4. РОК ТРАЈАЊА ШАМПОНА - Шампони имају рок трајања од две до три године, па обратите пажњу када их купујете.

5. ТРЉАЊЕ - Добро трљање главе приликом прања косе побољшава циркулацију, што поспешује раст косе.

6. НЕ ПРЕТЕРУЈТЕ СА ШАМПОНОМ - Довољна је мала количина квалитетног шампона. Ако направите превише пене, нећете моћи добро да истрљате главу.

7. ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ - Ако је вода претопла, коса ће вам бити беживотна када је осушите. Пробајте да косу шампонирате са топлом, а да је испирате са нешто хладнијом водом.

8. СУВО ПРАЊЕ КОСЕ - Ако вас мрзи да перете косу, онда је најбоље да примените суво прање, али је најбоље да оставите да шампон делује током ноћи, како би било довољно времена да коса добро упије сав прах.

Коментари / 0

Оставите коментар