За пивопије најбоља Варшава

НАЈЈЕФТИНИЈЕ пиво, пије се у Пољској: широм Варшаве, продаје се за 79 центи. У џеп пивопија, најдубље захватају Норвежани - у Ослу овај напитак кошта 3,55 евра.

Путовања 22.07.2014 | 10:40
За пивопије најбоља Варшава

Овај резултат опсежне "студије", спроведене у 40 држава, недавно објављен у немачком "Билду", добијен је фокусирањем на мало пиво, односно, на цену флаше од 0,33 милилитара. Да би туристи добили прави поглед у материју, анкета је обухватила интернационалне, али и локалне марке пива. Тако, уз "хајнекен", "бекс" или "гинис", проверавале су се и цене берлинског "киндла", "тигра" и "милера".

Мала флаша "течног хлеба", кошта испод једног евра и у Берлину (82 цента), Прагу (93), Лисабону (96), Даблину (97) и Мексико Ситију (98 центи). У колумбијском граду Боготи, цена пива за два цента премашује евро, а у престоницама Мађарске, Шпаније и Холандије за три, пет, односно, шест центи.

На листи најскупљих "пивских дестинација" за Норвешком, следе швајцарски Цирих, са 3,04 јапански Токио са 3,03 евра. У Тел Авиву (Израел) пиво кошта 2,38, а у Лондону 2,13. У малезијском Куала Лумпуру, пивопије чека цех од 1,97 а у Сиднеју (Аустралија) 1,95 евра. Последњи на табели места где је овај напитак најскупљи су Сингапур и Хонгконг, где се мало пиво наплаћује 1,92 односно, 1,84 евра. Лоше вести за љубитеље фудбала, који су "запуцали" на светско првенство у Бразил: јесте да се Рио де Жанеиро пласирао, додуше, на последње место на листи, али је у питању евиденција најскупљих градова кад је специјалитет од хмеља у питању. Мало пиво плаћа се 1,72 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар