Расплет у групи Е: Румуни први, Украјинци иду кући

Одигране су утакмице 3. кола групе Е Европског првенства, а након коначног расплета познато је ко иде у осмину финала, а ко пакује кофере.

Спорт 26.06.2024 | 20:01
Расплет у групи Е: Румуни први, Украјинци иду кући

Фудбалери Словачке и Румуније ремизирали су 1:1, неријешено је било и у Штутгарту гдје су Белгија и Украјина одиграле без голова.

Нестваран расплет имамо у овој групи, гдје све четири екипе имају исто бодова, по 4, али једна од њих неће моћи да се нађе у осмини финала, а то је Украјина.

Још веће је изненађење да је Румунија са првог мјеста у осмину финала, иако су их прије почетка првенства сви већ видјели као посљедњепласирану екипу у овој групи, А ОНИ СА ПРВЕ ПОЗИЦИЈЕ ОДЛАЗЕ У ОСМИНУ ФИНАЛА.

И прије почета овог одлучујућег кола, било је јасно да Словачку и Румунију неријешен резултат обје екипе води даље, а коначан резултат постављен је у првом полувремену. Словаци су повели голом Дуде у 24. минуту, да би у 37. минуту Разван Марин са пенала донио изједначење Румунима, а то се испоставило као коначан резултат.

Белгија и Укарјина нису приказале скоро ништа. Украјину је у окваквом расплету само побједа играла за пролаз даље, с обзиром да имају најлошију гол разлику од свих екипа.

Ипак имали су под контролом све Белгијанци и сачували реми који их ставља на другу позицију на табели. СЛовачка је трећа, али је врло вјероватно да ће се са 4 бода наћи међу најбољим трећепласираним екипама и осмини финала.

(Српскаинфо) Фото: ЛаПрессе / ддп УСА / Профимедиа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Није постено

26.06.2024 20:07

Украјина са 4 бода иде куци а трецепласирани са 3 бода иду даље.

ОДГОВОРИТЕ