Rasplet u grupi E: Rumuni prvi, Ukrajinci idu kući

Odigrane su utakmice 3. kola grupe E Evropskog prvenstva, a nakon konačnog raspleta poznato je ko ide u osminu finala, a ko pakuje kofere.

Sport 26.06.2024 | 20:01
Rasplet u grupi E: Rumuni prvi, Ukrajinci idu kući

Fudbaleri Slovačke i Rumunije remizirali su 1:1, neriješeno je bilo i u Štutgartu gdje su Belgija i Ukrajina odigrale bez golova.

Nestvaran rasplet imamo u ovoj grupi, gdje sve četiri ekipe imaju isto bodova, po 4, ali jedna od njih neće moći da se nađe u osmini finala, a to je Ukrajina.

Još veće je iznenađenje da je Rumunija sa prvog mjesta u osminu finala, iako su ih prije početka prvenstva svi već vidjeli kao posljednjeplasiranu ekipu u ovoj grupi, A ONI SA PRVE POZICIJE ODLAZE U OSMINU FINALA.

I prije početa ovog odlučujućeg kola, bilo je jasno da Slovačku i Rumuniju neriješen rezultat obje ekipe vodi dalje, a konačan rezultat postavljen je u prvom poluvremenu. Slovaci su poveli golom Dude u 24. minutu, da bi u 37. minutu Razvan Marin sa penala donio izjednačenje Rumunima, a to se ispostavilo kao konačan rezultat.

Belgija i Ukarjina nisu prikazale skoro ništa. Ukrajinu je u okvakvom raspletu samo pobjeda igrala za prolaz dalje, s obzirom da imaju najlošiju gol razliku od svih ekipa.

Ipak imali su pod kontrolom sve Belgijanci i sačuvali remi koji ih stavlja na drugu poziciju na tabeli. SLovačka je treća, ali je vrlo vjerovatno da će se sa 4 boda naći među najboljim trećeplasiranim ekipama i osmini finala.

(Srpskainfo) Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nije posteno

26.06.2024 20:07

Ukrajina sa 4 boda ide kuci a treceplasirani sa 3 boda idu dalje.

ODGOVORITE