Стојковић пред Данску: Сутра је празник фудбала

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да је пред "орловима" велика утакмица и да ће екипа све пробати како би дошла до победе у сутрашњој утакмици против Данске на Европском првенству у Немачкој.

Спорт 24.06.2024 | 19:07
Стојковић пред Данску: Сутра је празник фудбала

Репрезентација Србије играће сутра против Данске у трећем колу групе Ц од 21 час у Минхену. Србија после два кола има један бод, уколико победи Данску, пласираће се у осмину финала ЕП.

Стојковић још није донео одлуку да ли ће играти са једним или два нападача као што је био случај у прва два кола.

"Размишљамо о свим сегментима кад је наша формација у питању, видећете сутра, да ли са једним или два нападача, то су опција један и опција два. Али најпаметнију тактику ћете свакако видети. Биће промена, али ако вам кажем једна, две или три, шта вам то значи.

Али утакмица се не игра 45 минута, треба размишљати ко ће почети, ко ће бити на клупи и шта ми треба да урадимо да имамо оружје на клупи, да приведемо меч како треба у наш ток. Треба бити интелигентан по питању стартне позиције, али и клупе, јер и клупа је данас много важна", изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Он је нагласио да у репрезентацији влада добро расположеје. 

"Расположени смо, што не бисмо били, сутра је велики празник фудбала. Од првог дана их гледам као тим и када побеђујемо и када губимо. Мислим да делујемо организовано и тимски и сви дају допринос тиму.

Нема истицања, фокусирани смо на то да је тим најважнији. А да сам задовољан њиховим понашањем, ми смо од 28. маја заједно, то је 25 дана, беспрекорно понашање и чуди ме да се понекад не потуку, јер су толико заједно, то се дешава, али они су фини и немам трунку примедбе.

Како у хотелу, тако и ван хотела. То је оно што нас краси, можда би неко хтео да поквари ту хармонију, али не дамо се", рекао је Стојковић.

Србија је изгубила од Данске у све три међусобне утакмице. Стојковић сматра да је сада време да Србија први пут победи.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

24.06.2024 19:12

Кажу да дринка добро и да је расуло у репрезентацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симеун

24.06.2024 20:02

Ако буде играо Гаћиновић Сергеј иТадић сигурно ће побједити сами себе и правац кући.Данска није зајбанција тоје врло јака екипа.Орлови ће по свему судећи ускоро паковати кофере.

ОДГОВОРИТЕ