Парови осмине финала ЕП, Грузија највеће изненађење

Прворазредно изненађење направили су фудбалери Грузије који су у мечу 3. кола групе Ф савладали Португал и на дебију изборили пласман у осмину финала Европског првенства.

Спорт 26.06.2024 | 23:02
Парови осмине финала ЕП, Грузија највеће изненађење

Грузија је без дилеме сматрана за екипу којој се давало најмање шанси на овом шампионату, а они су демантовали све. Говорили су им да су залутали, а они им свима зачепише уста.

Историјску побједу су остварили против једног од фаворита за трофеј Португала и са четири бода као једна од најбољих трећепласираних селекција иду у нокаут фазу.

Грузија је до предности дошла већ у 2. минуту када је Квича Кваратскелија шокирао Португал, а побједу је овјерио Георгес Микаутадзе у 57. минуту из пенала. Он је тренутно најбољи стријелац првенства са три гола.

Просто је невјероватно како Грузија игра на овом шампионату предвођена легендарним фудбалером, а сада тренером Вилијем Сањолом.

Додајмо и то да је Португал остао први у групи без обзира на пораз.

У осмину финала иде и Турска која је вечерас саваладала Чешку с 2:1. Чесима је требала побједа како би се пласирали у осмину финала, али нису успјели да савладају Турску, а посао им је био отежан од 20. минута када је Антонин Барак добио други жути односно црвени картон.

(Српскаинфо) Фото: Јосе Бретон/НурПхото/Схуттерстоц / Схуттерстоцк Едиториал / Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар