Вучић: Биће још хапшења, смишљен терористички напад

- Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће бити још хапшења, да се сада проверава повезаност свих лица са нападачем на жандарма Милоша Јевремовића и да очекује да највећи део тог посла буде решен до уторка.

Србија 30.06.2024 | 11:02
Вучић: Биће још хапшења, смишљен терористички напад

Вучић је нагласио да је то био потпуно смишљен терористички напад и да се ништа случајно није догодило.

"Није полиција имала одређена сазнања већ је тужилаштво радило. Имали сте комплетну обраду лица по налогу тужилаштва. Тужилаштво је то радило и колико сам чуо можда и грешим, било је припремано све, требало је још неки детаљи да заврше за тужиоца, да би имао довољно доказа и да се иде у поступак, односно у хапшење лица", рекао је Вучић гостујући на Првој.

На питање до када ће бити на снази црвени аларм, односно црвени ниво безбедности, Вучић је рекао да ће државни органи највећи део  решити до уторка и да ће онда бити све у реду.

На питање како коментарише једну од реакција која долази из Немачке и коментар да не чуди терористички напад у Србији јер је резолуција о Сребреници нацртала Србији мету на чело, Вучић је рекао да је у питању  Ирфан Пеци који је некада био веома радикалан у својим ставовима.

"Онда је своје ставове променио и, колико знам, сарађивао и са БНД-ом. Ово нема сумње да је једна од ствари за коју не могу да кажем да је директно утицала. Лагао бих, то је питање за истрагу, али нема сумње да ће и то као неке од мотива бити испитано", рекао је Вучић.

Додао је да, ипак, не може о свему да говори.

"Постоје различите школе и различити приступи и ми имамо веома добру сарадњу са обе исламске заједнице у Србији. Међутим, постоји ту приступ страних служби где преко неких имама, пошто не могу директно преко муфтија, већ преко неких имама покушавају да прошире своје утицаје", рекао је Вучић.

Додаје да су у питању неке школе и медресе и неке друге институције.

"Радимо на томе, као што се борите против православног екстремизма, тако се борите и против исламског и сваког другог. Ово је потпуно смишљен терористички напад, ништа се случајно није догодило. И прецизност са којом је Салахудин Жујовић погодио жандарма и жеља да га ликвидира. И то је урадио тако да је покушао да избегне сваку реакцију жандарма, дакле да није очекивао да је могуће да му узврати. Није ни подигао самострел већ је одоздо из кесе одапео стрелу и погодио га директно у врат", рекао је Вучић.

Истакао је да заиста тај момак жандарм Милош Јевремовић заслужује дивљење за своју присебност.

(Тањуг) Фото: Принтскрин

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Перса

30.06.2024 11:09

Колико сте азурни и прецизни, свака вам цаст. Е када би могли тако процесљати насе политицаре и њихова незаконито стецена богатства, било би фантастицно. Не само насе, и васи се богате необјасњиво брзо. Политика је најбољи бизнис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

30.06.2024 11:53

Бла, бла, бла... Све се знало унапред, али тактички, као у нашем фудбалу, чувао се резултат 0:0. Праћен је, ма да, а ни имена му нису знали 2 дана! Зар није посао буџетских паразита да превентивно дјелују, умјесто што дилују?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2024 12:26

Чуј из кесе испалио стријелу није ни нишанио и право у врат ко је овдје луд па народ који вјерује у ове лажи! Никакав напад није био овај човјек је убијен из чиста мира а онај херој ко фол завршио у болници! Класична прича и лаж за народ да се не прича и не пише о Рио Тинту!

Name

МГ

30.06.2024 11:56

Вучићу не лети пред руду, није то твој посао да причаш и да се у све мијешаш ко вегета. Има ли неко ко је тужилац у тој твојој држави или можда министар полиције да нешто може рећи јавности а да буде и по закону? Ради свој посао а не све друго што ти не припада ни по уставу ни закону о предсједнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

30.06.2024 12:47

Воли он тако да се истиче, као оно кад је излетио и бубнуо како је пронађено тијело Данке, а по свим приликама се круг затвара око мамице, која је обавила трансакцију неколико дана раније. Једино добро у свему је да је мала Данка жива, а боље за њу да остане тамо гдје јесте, јер шта и ако је врате, каквом родитељу би је вратили... Ма, усвојитељ ће сигурно о њој бринути 100 пута боље од биолошког родитеља.

Name

Србо

30.06.2024 12:11

Само кад би нам могао рећи у колико сати у уторак да могу навити сат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брут

30.06.2024 13:44

Битно је да сте забранили оне културне догађаје, као безбједносну пријетњу, а који су се иначе дешавали задњих 10 година, кад оно тероризам у сред Дедиња. Ћорак.

ОДГОВОРИТЕ