Vučić: Biće još hapšenja, smišljen teroristički napad

- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti još hapšenja, da se sada proverava povezanost svih lica sa napadačem na žandarma Miloša Jevremovića i da očekuje da najveći deo tog posla bude rešen do utorka.

Srbija 30.06.2024 | 11:02
Vučić: Biće još hapšenja, smišljen teroristički napad

Vučić je naglasio da je to bio potpuno smišljen teroristički napad i da se ništa slučajno nije dogodilo.

"Nije policija imala određena saznanja već je tužilaštvo radilo. Imali ste kompletnu obradu lica po nalogu tužilaštva. Tužilaštvo je to radilo i koliko sam čuo možda i grešim, bilo je pripremano sve, trebalo je još neki detalji da završe za tužioca, da bi imao dovoljno dokaza i da se ide u postupak, odnosno u hapšenje lica", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm, odnosno crveni nivo bezbednosti, Vučić je rekao da će državni organi najveći deo  rešiti do utorka i da će onda biti sve u redu.

Na pitanje kako komentariše jednu od reakcija koja dolazi iz Nemačke i komentar da ne čudi teroristički napad u Srbiji jer je rezolucija o Srebrenici nacrtala Srbiji metu na čelo, Vučić je rekao da je u pitanju  Irfan Peci koji je nekada bio veoma radikalan u svojim stavovima.

"Onda je svoje stavove promenio i, koliko znam, sarađivao i sa BND-om. Ovo nema sumnje da je jedna od stvari za koju ne mogu da kažem da je direktno uticala. Lagao bih, to je pitanje za istragu, ali nema sumnje da će i to kao neke od motiva biti ispitano", rekao je Vučić.

Dodao je da, ipak, ne može o svemu da govori.

"Postoje različite škole i različiti pristupi i mi imamo veoma dobru saradnju sa obe islamske zajednice u Srbiji. Međutim, postoji tu pristup stranih službi gde preko nekih imama, pošto ne mogu direktno preko muftija, već preko nekih imama pokušavaju da prošire svoje uticaje", rekao je Vučić.

Dodaje da su u pitanju neke škole i medrese i neke druge institucije.

"Radimo na tome, kao što se borite protiv pravoslavnog ekstremizma, tako se borite i protiv islamskog i svakog drugog. Ovo je potpuno smišljen teroristički napad, ništa se slučajno nije dogodilo. I preciznost sa kojom je Salahudin Žujović pogodio žandarma i želja da ga likvidira. I to je uradio tako da je pokušao da izbegne svaku reakciju žandarma, dakle da nije očekivao da je moguće da mu uzvrati. Nije ni podigao samostrel već je odozdo iz kese odapeo strelu i pogodio ga direktno u vrat", rekao je Vučić.

Istakao je da zaista taj momak žandarm Miloš Jevremović zaslužuje divljenje za svoju prisebnost.

(Tanjug) Foto: Printskrin

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Persa

30.06.2024 11:09

Koliko ste azurni i precizni, svaka vam cast. E kada bi mogli tako procesljati nase politicare i njihova nezakonito stecena bogatstva, bilo bi fantasticno. Ne samo nase, i vasi se bogate neobjasnjivo brzo. Politika je najbolji biznis.

ODGOVORITE
Name

Дрекавац

30.06.2024 11:53

Бла, бла, бла... Све се знало унапред, али тактички, као у нашем фудбалу, чувао се резултат 0:0. Праћен је, ма да, а ни имена му нису знали 2 дана! Зар није посао буџетских паразита да превентивно дјелују, умјесто што дилују?!

ODGOVORITE
Name

Re

30.06.2024 12:26

Čuj iz kese ispalio strijelu nije ni nišanio i pravo u vrat ko je ovdje lud pa narod koji vjeruje u ove laži! Nikakav napad nije bio ovaj čovjek je ubijen iz čista mira a onaj heroj ko fol završio u bolnici! Klasična priča i laž za narod da se ne priča i ne piše o Rio Tintu!

Name

МГ

30.06.2024 11:56

Вучићу не лети пред руду, није то твој посао да причаш и да се у све мијешаш ко вегета. Има ли неко ко је тужилац у тој твојој држави или можда министар полиције да нешто може рећи јавности а да буде и по закону? Ради свој посао а не све друго што ти не припада ни по уставу ни закону о предсједнику.

ODGOVORITE
Name

Re:

30.06.2024 12:47

Воли он тако да се истиче, као оно кад је излетио и бубнуо како је пронађено тијело Данке, а по свим приликама се круг затвара око мамице, која је обавила трансакцију неколико дана раније. Једино добро у свему је да је мала Данка жива, а боље за њу да остане тамо гдје јесте, јер шта и ако је врате, каквом родитељу би је вратили... Ма, усвојитељ ће сигурно о њој бринути 100 пута боље од биолошког родитеља.

Name

Србо

30.06.2024 12:11

Само кад би нам могао рећи у колико сати у уторак да могу навити сат.

ODGOVORITE
Name

Brut

30.06.2024 13:44

Bitno je da ste zabranili one kulturne događaje, kao bezbjednosnu prijetnju, a koji su se inače dešavali zadnjih 10 godina, kad ono terorizam u sred Dedinja. Ćorak.

ODGOVORITE