Милатовић и Милановић разговарали о односима земаља

Дужност Црне Горе и Хрватске је да се са пијететом сјећају свих жртава геноцида у Јасеновцу, а не да политички тргују и жртвама и злочином, рекао је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић у разговору са хрватским колегом Зораном Милановићем.

Регион 29.06.2024 | 21:18
Милатовић и Милановић разговарали о односима земаља

Јаков Милатовић је на мрежи Икс навео да су на спољнополитичком плану приоритет Црне Горе добросусједски односи и ЕУ интеграције.

– Хрватска је наш први ЕУ сусјед, зато посебну пажњу морамо посветити очувању добрих међусобних односа – рекао је Милатовић.

Милановић је у разговору оцијенио да је усвајање Резолуције о геноциду у Јасеновцу штетно и да оптерећује однос Хрватске и Црне Горе, те да је неопходно наставити сарадњу.

(Срна) Фото: Влада ЦГ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Миле

29.06.2024 21:51

Човјек са два лица кои Братму Додик дошли на власт са једном причом асада Хрвати обадвојица дјесте Лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика Домовинског покрета

30.06.2024 01:00

Па они јуче развлаче исташку заставу у сабору, стално цитирајући усташки поздрав здс!

Name

јааа

29.06.2024 23:28

Још је штетније то Милановићу што подржавате шиптаре док јавно признајете да су Косово и Метохија отети од Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је цое'к?

30.06.2024 00:08

Милановиц је ок. Овог другог нисам никад видјео.Јесу ли опбрадјени његови подаци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

01.07.2024 10:06

Овај други Милатовиц види добро како се уклапа плитика Вуцица са тамо његовом владом доказанин еxтремистима Мандицем и оним другима.

Name

Милојко 5.

30.06.2024 00:14

Господин Милановиц ми је драг због правицности, отворено казе ста има да казе и све види.Нема код њега увлацења у арс као код неких лидера, нема длаку на језику, дипломата по потреби, када процијени да је то неопходно и уредно прати протоколе своје дрзаве. Цовјек на мјесту.Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј, цуј

30.06.2024 11:46

Ако је ЦГ признала геницид у сребренице, засто неби признала геноцид у Јаденовцу

Name

Хвала на објави коментара

30.06.2024 11:34

Пустите вец једном стратиста, ратове, геноциде, Јасеновац, Косово, Вуковар, Сребреницу. Имате ли ви иста друго да радите, осим да зивите у прослости и ратовима? Дајте људима нормалнији и бољи зивот у садасњости. Ми смо зиви људи, и нама се окрените, и насим потребама. Стално неке комеморације, и обиљезавања страдања. Пустите оних којих висе нема. Нека им је лака земља, и нека поцивају у миру. Ста се зели постици са вјецитим комеморацијама? Која је то политицка игра? Па своје најродјеније, толико не спомињете, а нон стоп у име цега, спомињете страдале,кад пјевате, и смијете се над њиховим гробовима. Толико посла за урадити нама "зивима", а ви нон стоп о страдањима у прослости. Хајде да убудуце не страдамо и ратујемо, вец да зивимо као нормални и цивилизовани људи, како у садасњости, тако и у будуцности.

ОДГОВОРИТЕ