Министарство: Покушај терористичког напада у Београду

Израелско Министарство спољних послова окарактерисало је данашњи напад на припадника Жандармерије испред амбасаде Израела у Београду као "покушај терористичког напада", јавља Тајмс оф Израел.

Србија 29.06.2024 | 15:20
Министарство: Покушај терористичког напада у Београду

'Данас се догодио покушај терористичког напада у близини израелске амбасаде у Београду. Амбасада је затворена и нико од особља амбасаде није повређен. Повређен је локални полицајац.

Околности инцидента се истражују“, наводи се у саопштењу израелског министарства.

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је око 11 часова непознато лице пуцало из самострела у припадника Жандармерије који је био на дужности обезбеђења амбасаде Израела, и погодило га у врат.

Дачић је истакао да се ради о терористичком нападу усмереном против државе Србије и Жандармерије, преноси Тањуг.

Припадник Жандармерије Милош Јевремовић (1990) је у самоодбрани употребио оружје и савладао нападача, који је од последица рањавања преминуо, саопштено је из МУП-а.

(Тањуг) Фото: Весна Лалић/Нова.рс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Брут

29.06.2024 15:30

Какав покушај. То је напад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КастелБЛ

29.06.2024 15:31

Дацицева изјава које лице које је поврједило Зандарма,,,, врло интересантна и не прилици високо позиционираном политицару. И онда се прица о помирењу народа на простору еx yуге. Послије тога Вуцицевиц мора да цисти иза малог од палубе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2024 17:10

Радикални ислам је највећи проблем не само Балкана него целог света. Тендеција је из познатих нам кругова минимизирање овог терористичког напада али државе морају одговорити жестоко и сасећи без милости у корену сваки наговештај тероризма.

Name

ре за ре

29.06.2024 21:41

Какве везе имају муслимани с овим цином??? Ово су срби урадили, конвертити, не лупетај глупости и не дизи тензије, у Србији има море разни секти од јеховини свједока па на даље, вјеруј да си глуп, ако су теби Милош и Игор Деспотовић муслимани онда сам и ја који сам крстен и био борац ВРС од до

Name

Јусуф Ага

29.06.2024 15:55

Само колико лазу, говњива стока.Они и њихове ''вести'', па њихови ''аналитицари''...фуј,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

29.06.2024 18:45

Умјесто да се оградиш од муслиманског терористе и осудиш напад ти својим ставом заузимаш погрешну страну.

Name

Азијски менталитет

29.06.2024 16:01

То су све Хитлерови сљедбеници.Све. Од тог сатаниyма земља вибрира какви су то Сатанисти.Немају они дјаба ону Марину Абрамовиц, морају бити први у нецему. У клању, сатаизму , неким лазима, подвалама, глуматањем, бувљак политиком. Каква Бугарска! То је за Србију Запад

ОДГОВОРИТЕ