"Бахате се, а не дају више новца за јавну кухињу"

"Недопустиво је да се Град Требиње хвали буџетом од 50 милиона КМ, што је историјски максимум, а да истовремено одбија повећање буџетских средстава за рад Јавне кухиње", поручили су ГО Народног фронта Требиње.

Република Српска 29.06.2024 | 13:55
"Бахате се, а не дају више новца за јавну кухињу"

Саша Борјан, предсједник Градског одбора НФ у Требињу, је на сједници Скупштине Града Требиња у склопу тачке везане за ребаланс буџета за текућу годину предао аманда којим би се издвајања за рад Јавне кухиње повећала са постојећих 65 хиљада годишње на 125 хиљада, али ово повећање у износу од 60 хиљада КМ скупштинска већина није усвојила.

Овакав однос локалне власти према наајугроженијој категорији је слика и прилика бахатости актуелне требињске власти, истиче Борјан.

"Град Требиње је град који има буџет од 50 милиона марака и сматрамо да је тих 60 хиљада марака било нешто најмање што је Град могао да издвоји. Ако већ имамо новца за освјетљавање мостова у Требињу у износу од 900 хиљада марака, како то да нема осјећаја за ове људе који су у највећој потреби!?", рекао је Борјан.

Душко Миљановић додаје да је у тренутном буџету Града Требиње историјска само бахатост владајуће коалиције.

"Они који су у згради Градске управе одлучили да Народној кухињи не треба више новца, у згради преко пута, у ЕРС-у доносе срамну одлуку да набаве скупоцјени луксузни намјештај. Десетине хиљада марака бацају на столице којих се не би постидио ни шеик из богате арапске земље.

То су све докази бахатости и неодговорности и одуства емпатије владајућих. Позивам их да изнађу средства за народну кухињу и исправе бар мало неправду према грађанима Требиња", каже Душко Миљановић.

Народни фронт је предложио идеју за помоћ најугроженијим категоријама, а једна од њих је инсталирање фрижидера солидарности.

"То би били инсталирани фрижидери у којима би се остављали оброци како би људи, чије достојанство ипак не дозвољава да дођу у јавну кухињу, могли да узимају оброке испред Епархије", изнио је Петар Гутић.

Уколико Град Требиње не повећа буџетска издвајања за рад Јавне кухиње, из Народног фронта су најавили радикализацију борбе за најугроженије категорије, што би укључило и подјелу летака са именима свих оних одборника који су гласали против предложеног амандмана.

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ста реци?

29.06.2024 14:34

Велика је срамота за Требиње да уопште има јавну кухињу...а јос веца срамота кад постоји да сектаске битанге на власти неце да издвоје народне паре за рад народне кухиње...дабогда им лично требала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква кухиња

29.06.2024 16:41

Само за старије преко 70 и то куци носит, ово све младје посао господо зарадите лебац.

Name

Хм

29.06.2024 14:43

Срамно је да је власт дозволила и довела народ на јавне кухиње, а камоли шта друго, фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

29.06.2024 16:57

Постоје ли подаци колика је потрошња за пиће и јело у згради електропривреде на годишње. нивоу? Колико издвајају само за дједовацу?

Name

Бања Лука

29.06.2024 15:13

А колико је јавних кухиња у Бања Луци..Оброк љубави,мерхамет,коло српских сестара,црвени криж, мозаик пријатељства можда има још не знам тачно.Има и Марија звијезда,ма има тога али све попуњено ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

29.06.2024 15:19

Има ли ико паметан у РС да се упита, какав смо ми то народ и какви смо људи, да један шверцер и дезертер, сеоски ђилкош има лични буџет од 56 милиона за годину дана, дакле око милион КМ седмично, а град Требиње има мањи годишњи буџет. Да, криви су нам Бошњаци, Хрвати, УСА, Немачка, Енглеска, Аустрија, по потреби Турска, сви су криви само није крив наш Бурло, који је на путу да уништи не само РС него српски народ преко Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.06.2024 16:37

Па нормално да су стране дрзаве криве,какав ми,ста ти је.

Name

србђак

29.06.2024 22:05

Свака ти се позлатила исто мислим ко и ти

Name

Хм

29.06.2024 15:33

Ма ја вама ништа не верујем. Скоро сте писали да је 1-на столица плаћана ни више ни мање него по 12 000 + км. Мислим стварно нема логике иако сви знамо да јесу и бахати и лопови и криминалци и корупционаши, наравно и ви сте исти као и они

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.06.2024 21:26

Браво за Биљу све лијепо речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оса

29.06.2024 21:30

Није свијет гладан због сиромашних већ због богатих,проклетије, нихов доручак је скупљи него седмичниа потрошња просечног грађанина ал је још тужније што им ни то није довољно стално су у покрету за још и никад доста ни хране ми среће јер ђаво је незасит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хххх

29.06.2024 21:36

Сит гладног не разумије ,само тужно је што су људи гладни управо због тих што су сити и пресити,и једна будала уништи један народ ал не знам ја ни шта је народу више неће боље пасти са неба већ се треба за њега изборити као и за све .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божана

30.06.2024 07:53

Срамота је да је бахста власт довела народ да им треба јавна кухиња. Али још већа срамота и гријех што не подржаше овај амандман Саше Борјана и Народног фронта. Борите се људи да их за сва времена пошаљемо на политичку депонију. Тамо им је мјесто. Подршка Народном фронту!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

30.06.2024 11:55

У Бањалуци људи иду у јавну кухињу који имају инистране пензије и људи који имају пензије преко хиљаду марака јер им је мрско спремати код куце, овима којима хе бас потребно мозе се избројати на прсте једне руке,ово писем јер сам гледао својим оцима гдје цовјек вози Мерцедес и стоји у реду са кантицом пред јавном кухињом.

ОДГОВОРИТЕ