Савјет министара БиХ тражи информације у вези "Вијадукта"

На сједници Савјета министара је затражено од Правобранилаштво БиХ да Савјету министара БиХ журно до сљедеће сједнице достави приједлог за рјешавање правне проблематике у предмету Виадуцт д.о.о. Порторож, Владимир Зевник и Борис Гољевшчек против Босне и Херцеговине у вези с извршењем одлуке ИСЦИД Комитета.

Република Српска 27.06.2024 | 16:40
Савјет министара БиХ тражи информације у вези "Вијадукта"

Информација ће садржавати преглед обавеза Савјета министара БиХ, с циљем умањења штетне посљедице за буџет институција БиХ те будуће кораке у погледу испуњавања обавеза проистеклих из раније потписаног споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Српске којим се Република Српска обавезала да плати све трошкове из овог арбитражног поступка.

Затражена је од Правобранилаштва БиХ и информација за правно рјешавање других арбитражних поступака против БиХ, укључујући арбитражни поступак тужиоца Прамод Миттал и други против Босне и Херцеговине у вези с улагањем у Глобал Испат Коксну Индустрију (ГИКИЛ) д.о.о. Лукавац за који су владе Федерације и Тузланског кантона раније одбиле потписати споразум којим би се обавезале осигурати средства за вођење овог арбитражног поступка.

(Рапорт

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Василије 1

27.06.2024 17:55

"Фирма ташна-машна" ВИАДУЦТ д.о.о. из Порторожа у Словенији је фантомско предузеће које нема сједишта, нема пословни простор ни у најму ни у власништву. Сва имовина овог разбојничког предузећа је поштанско сандуче а воде га два грађевинска мафијаша, који су уз помоћ саучесника у овом разбојништву плански оштетила пореске обавезнике Републике Српске за 100 мио КМ. Како може предузеће без и једног запосленог и које није у пословној функцији може се продати да је способно да изгради и преузети градњу ХЕ "Бања Лука ниска"? Па ово је лополук невиђених димензија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

27.06.2024 20:27

Ако с добили концесију,какви су такви су,онда је правно обавезујући однос.То што га са "криминалцима" направише,не пика се.Сад одузми народу у РС 100 милиона и тим "криминалцима" плати.

Name

небитно

27.06.2024 18:13

Нек се савјет министара обрати Недељку Кесицу, он најбоље зна. Ста казу Независне? БиХ плаца због РС 90 милиона казну.Не плаца због РС него због Додика, Кесица и лондонског дјака. И да, неце платити БиХ него РС мада је то мени исто, неко це платити њихов лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

27.06.2024 19:17

Одакле онда лова Шефу за пројекте у Словенији?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАДЗАР

27.06.2024 19:33

То це свакако Федерација платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

27.06.2024 23:58

Објавите ко потписа уговор и све ће се само казати.

ОДГОВОРИТЕ