Ништа од сједнице Дома народа ПСБиХ, нема кворума

Клуб Бошњака одлучио да не приуствује наставку сједници Дома Народа због приједлога закона о измјенама закона о Уставном суду БиХ који је раније на пријадлог делегата Желимира Нешковића (СДС) увршен у дневни ред.

Босна и Херцеговина 27.06.2024 | 11:25
Ништа од сједнице Дома народа ПСБиХ, нема кворума
Због недоласка делегата СДА сједница Дома народа није настављена, јер нема кворума.
 
"Нећемо присуствовати сједници на којој се разматра неуставан приједлог закона. Покушали смо да га скинемо са дневног реда, нисмо успјели... Знамо шта значи неприсуство на сједници, али знамо и шта значи овај закон", казао је Шефик Џаферовић, делегат Клуба Бошњака (СДА).
 
Према његовим ријечима, ово је удар на Устав БиХ.
 
"Предвиђају се етничке квоте и начин одлучивања... Позивамо делегате Клубова Хрвата и Срба да нас подрже и да ово скину са дневног реда, а ми ћемо на свакој сједници учествовати, али не на оној на коме је овај закон. Предвиђа се укидање мандата и судије ког именује предсједник Европског суда за људска права, што је такође науставно...Вријеме је да се и ОХР укључи у овај проблем", казао је Џаферовић.
 
Предсједавајући Дома народа ПС БиХ Драган Човић пролонгирао је почетак сједнице за сат времена, како би покушао да обезбиједи кворум за њено одржавање.
 
Занимљиво је да су раније и СНСД и ХДЗ одбијали да ову тачку ставе у дневни ред, али су то ипак недавно прихватили што је довело до блокаде рада Дома народа ПСБиХ, јер су ббошњачки делегати из СДА напустили скупштинско засједање.
 
 
(БН) Фото: Архива

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зоран

27.06.2024 11:44

Кад нама несто не одговара нећемо доц на седницу и онда ће мо блокирати све, а кад другима нешто не одговара и они блокирају они су четници и усташе који руше БиХ. На овим просторима не постоји реч компромис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Зоран

27.06.2024 14:48

Када би ми били бољи људи па бирали сколоване људе без обзира на нацију онда се мозе нецему надати а овако иде само у круг 30 година.Не смета ми да се предсједник зове Саво Анто или Салих.

Name

Мицко

27.06.2024 15:22

На залост Зоране, све си у праву. Али то западне силе не виде, они су затровани јединственом, унитарном БиХ, на стету српског и хрватског народа.

Name

Ре Зоран

27.06.2024 12:49

Ријец компромис је замијењена са ријецју, интерес,али не интерес за народ, вец само приватни или онима на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мицко

27.06.2024 21:24

Заборавио си сендвиц

Name

Дом народа

27.06.2024 13:14

Подршка СДС-у ово им је јако добар потез по питању страних судија.

ОДГОВОРИТЕ