Ništa od sjednice Doma naroda PSBiH, nema kvoruma

Klub Bošnjaka odlučio da ne priustvuje nastavku sjednici Doma Naroda zbog prijedloga zakona o izmjenama zakona o Ustavnom sudu BiH koji je ranije na prijadlog delegata Želimira Neškovića (SDS) uvršen u dnevni red.

Bosna i Hercegovina 27.06.2024 | 11:25
Ništa od sjednice Doma naroda PSBiH, nema kvoruma
Zbog nedolaska delegata SDA sjednica Doma naroda nije nastavljena, jer nema kvoruma.
 
"Nećemo prisustvovati sjednici na kojoj se razmatra neustavan prijedlog zakona. Pokušali smo da ga skinemo sa dnevnog reda, nismo uspjeli... Znamo šta znači neprisustvo na sjednici, ali znamo i šta znači ovaj zakon", kazao je Šefik Džaferović, delegat Kluba Bošnjaka (SDA).
 
Prema njegovim riječima, ovo je udar na Ustav BiH.
 
"Predviđaju se etničke kvote i način odlučivanja... Pozivamo delegate Klubova Hrvata i Srba da nas podrže i da ovo skinu sa dnevnog reda, a mi ćemo na svakoj sjednici učestvovati, ali ne na onoj na kome je ovaj zakon. Predviđa se ukidanje mandata i sudije kog imenuje predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, što je takođe naustavno...Vrijeme je da se i OHR uključi u ovaj problem", kazao je Džaferović.
 
Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović prolongirao je početak sjednice za sat vremena, kako bi pokušao da obezbijedi kvorum za njeno održavanje.
 
Zanimljivo je da su ranije i SNSD i HDZ odbijali da ovu tačku stave u dnevni red, ali su to ipak nedavno prihvatili što je dovelo do blokade rada Doma naroda PSBiH, jer su bbošnjački delegati iz SDA napustili skupštinsko zasjedanje.
 
 
(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zoran

27.06.2024 11:44

Kad nama nesto ne odgovara nećemo doc na sednicu i onda će mo blokirati sve, a kad drugima nešto ne odgovara i oni blokiraju oni su četnici i ustaše koji ruše BiH. Na ovim prostorima ne postoji reč kompromis.

ODGOVORITE
Name

re Zoran

27.06.2024 14:48

Kada bi mi bili bolji ljudi pa birali skolovane ljude bez obzira na naciju onda se moze necemu nadati a ovako ide samo u krug 30 godina.Ne smeta mi da se predsjednik zove Savo Anto ili Salih.

Name

Micko

27.06.2024 15:22

Na zalost Zorane, sve si u pravu. Ali to zapadne sile ne vide, oni su zatrovani jedinstvenom, unitarnom BiH, na stetu srpskog i hrvatskog naroda.

Name

Re Zoran

27.06.2024 12:49

Rijec kompromis je zamijenjena sa rijecju, interes,ali ne interes za narod, vec samo privatni ili onima na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Re micko

27.06.2024 21:24

Zaboravio si sendvic

Name

Dom naroda

27.06.2024 13:14

Подршка СДС-у ово им је јако добар потез по питању страних судија.

ODGOVORITE