"Меч са Словенијом је за нас финална утакмица на ЕП"

Мијатовић је, гостујући у емисији "Уранак" на телевизији К1, оценио да репрезентација Србије изгледа комплетније него пре. 

Србија 17.06.2024 | 17:56
"Меч са Словенијом је за нас финална утакмица на ЕП"

Прослављени некадашњи репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић изјавио је да је, и поред синоћњег пораза од Енглеске (0:1), репрезентација Србије оставила генерално добар утисак и да је утакмица против Словеније за нас финална на Европском првенству.

Мијатовић је, гостујући у емисији "Уранак" на телевизији К1, оценио да репрезентација Србије изгледа комплетније него пре. 

"Репрезентација Србије је оставила добар утисак као озбиљан тим који је превазишао проблеме који су можда постојали у квалификацијама и на Светском првенству у Катару. Мислим да је то сад потпуно другачији тим, с већом жељом. Истина је да је на синоћњој утакмици почетак српске репрезентације био доста скроман због великог поштовања према Енглеској, која важи за једног од фаворита на овом Европском првенству", рекао је Мијатовић. 

Додао је да мисли да су и играчи и стручни штаб очекивали више од Енглеске, али да су после примљеног гола схватили да Енглези имају лош дан. 

"Ослободили смо се, уз неколико корекција које је направио Пикси у другом полувремену, што је изгледало сасвим пристојно. Једино негативно је резултат, али сматрам да би реми био реалан резултат. Видели смо у фудбалу много пута да бољи ривал у том тренутку изгуби утакмицу. Утисак је позитиван. Мислим да против Словеније морамо да остваримо добар резултат. Победа би била одлична, али не смемо изгубити, јер постоји и трећа утакмица која нам даје шансу да се пласирамо у други круг", рекао је Мијатовић.

Некадашњи капитен репрезентације се осврнуо и на изјаву садашњег капитена Душана Тадића. 

"Пошто сам био играч, знам како може да се осећа играч који је капитен и лидер, да ли је најбољи или не, то је ствар укуса. Он је изванредан играч. Тај неки протест је потпуно нормалан, али не може се исказати на такав начин", додао је Мијатовић и истакао да су то интерне ствари које селектор и играч морају да расправе или пре утакмице или после утакмице, без ширења неке негативне енергије у јавности. 

Мијатовић је истакао да су на турнирским такмичењима најбитнији склад и атмосфера.

"Таква изјава не само да може да наљути стручни штаб, већ може и да направи негативну енергију према јавности. То су ствари које се решавају, али би требале да остану интерне. По мени не би требало то да буде неки велики проблем, с обзиром да знамо колико је Тадић важан и колико је урадио за ову репрезентацију и то апсолутно не значи да Тадић неће бити стартер на наредној утакмици.

То треба оставити по страни и сконцентрисати се на оно што најбитније, а то је добра атмосфера и да се направи добар резултат", подвукао је Мијатовић.

Говорећи о суђењу Италијана Данијелеа Орсата, рекао је да се много пута направе грешке које су нелогичне, али да би то требало схватити као саставни део игре. 

"Пикси јесте добио жути картон због протеста. Забрањено је тренеру да разговара са четвртим судијом на тај начин. Протести су увек постојали у фудбалу и увек ће бити ту нека љутња, као и код процене да ли је био пенал над Митровићем. Све су то слободне процене које се дешавају и ја мислим да репрезентација Србије то зна и схвата, те да у следећој утакмици мора ићи хладне главе и да зна основни циљ, а то је направити добар резултат против Словеније.

Словенија је наша финална утакмица на Европском првенству. Против Словеније би требало променити стил игре, али и тим који ће изаћи на терен. То су неке одлуке о којима би селектор требало да размишља са стручним штабом", навео је Мијатовић.

Извештач Тањуга који је пратио синоћњу утакмицу пренео је да је пре утакмице владала сјајна атмосфера и да је било јако лепо видети све навијаче који су дошли.

Пре утакмице у Гелзенкирхену дошло је до сукоба са Енглезима, али неке информације сугеришу да су у питању навијачи из Албаније, јер у Гелзенкирхену живи велики број Албанаца. 

Немачка полиција је прилично брзо и ефикасно интервенисала, а епилог је био неколико повређених и неколико ухапшених.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Е бас

17.06.2024 18:07

Кад је требало градили су yу кад није русили, сто даље од олоса словенског то су непријатељи убице сфрј људи и деце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

17.06.2024 18:54

Мој Педја. Којих Нас. Ти си Црногорац и ста имас ти са Србијом. Велико си разоцарење ..Мислио ссм да си бољи цовјек. .фујјј..фујј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј

17.06.2024 19:29

Мало си пангла да би могао да разумијес неке ствари.

Name

Ре

17.06.2024 20:05

Глупљи коментар одавно нисам процитао . Све говори о оном који га је написао .

Name

А

17.06.2024 20:21

Ти си бољи цовјек јер га пљујес сто је Црногорац а не Србин? Хахахаах јаднице то те сигурно спц уци тако хрисцански нема ста хахахахап

Name

Идеално

17.06.2024 21:26

Јеси ли се родио као Босњак или си вец био родјен па онда постао Босњак...?

Name

ЦГ

17.06.2024 20:05

Којих нас, кога ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дража

17.06.2024 20:54

Браво Мијатовићу❤️🇷🇸 🇷🇸🇷🇸🇷🇸 Напријед Србијаааааа🇷🇸❤️🇷🇸

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дл

18.06.2024 23:35

Словенија ће побједити. Пуно су бољи

ОДГОВОРИТЕ