Приштинска полиција упала у школе у које иду српска дјеца

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је тзв. косовска полиција без икаквог налога и објашњења јуче упала у две српске школе у Лепосавићу и недозвољено фотографисала школске просторије.

Регион 16.06.2024 | 13:03
Приштинска полиција упала у школе у које иду српска дјеца

 "У српским институцијама које су основ формирања ЗСО, тзв. косовска полиција нема шта да тражи!!!", навео је Петковић на друштвеној мрежи X.
 Он је истакао да се упадом у школе у Лепосавићу премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поново обрачунава са српском децом, указујући још једанпут и на привођење двојице српских малолетника у Лепосавићу уз употребу силе и сузавца.

 "Лажи тзв. Косовске полиције ни пас са маслом не би појео! Кажу да се сузавац случајно активирао, а малтретирање и привођење деце у присуству дугих цеви називају "демократском процедуром"! Сузавцем на српску децу јер су певала српске песме - то је право лице Куртијевог терора!", наводи данас Петковић. 

  Петковић је раније изјавио да је "иживљавање Куртијевих специјалаца над српском омладином" у Лепосавићу још једна потврда да операције Приштине на северу Косова и Метохије немају за циљ успостављање реда и мира или владавине закона, већ да је циљ само један - терор без уздржавања и граница, како би се Срби приморали да напусте своја огњишта.
 "Ничим изазвано насиље специјалне полиције над српском омладином је застрашујући симптом идеолошке острашћености и шовинистичке природе режима у Приштини, и илустрација саме суштине Куртијеве политике мржње и насиља", рекао је Петковић поводом привођења двојице српских малолетника у Лепосавићу уз употребу силе и сузавца.

 Према речима Петковића, овај страшни догађај у Лепосавићу није инцидент, већ предоминантна политика и није прекомерна употреба силе, већ свакодневна матрица полицијског поступања на северу Косова и Метохије. 
 Петковић је истакао да је потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце Куртијева порука мира и демократије, или је тако очигледно читају они који за овакво поступање Приштину желе да награде чланством у међународним организацијама, саопштила је Канцеларија за КиМ.
 "Крајње је врема да се погледа истини у очи и призна да је свака подршка Куртијевим шовинистичким акцијама саучесништво у стварању тамног вилајета у срцу Европе, где је свака логика поништена и свака позитивна вредност прерасла у сопствену супротност", указао је Петковић.

 Додао је да Београд још једном најозбиљније и са великом забринутошћу апелује на одговорне чиниоце у међународној заједници да спрече Куртија у кампањи мржње и насиља против српског народа на Косову и Метохији, јер без тога су стабилност и мир у региону западног Балкана на ивици провалије.

(Тањуг / Фото: Тањуг)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Залосно

16.06.2024 13:36

Али мора се отворено реци да доле зивота за Србе нема и да останак носи ризике у будуцности. Дивљацка власт, криминал, огромна мрзња према свему сто је српско укљуцује да не смете помислити пјевање пјесама и да се декларисете и изразавате као Срби. Сутра некад укинуце се све и језик и писмо и забранити Цркве и то је истина. Једина санса је да се промјени медјународни поредак и да Њемацка и Америка немају ту моц као сада , а то је за 200 година а мозда никад. Да ли се вриједи борити заиста не знам .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2024 14:59

Све је то дјело Америке, која подржава овај дивљи шиптарски народ због стационирања њихове базе. Срби им пружају отпор и зато су одмрзнути код њих. Они желе покорити цијели Балкан! Даће Бог да нестану.

Name

+

16.06.2024 15:45

То је недопустиво.

ОДГОВОРИТЕ